Politică

Mihai Ghyka, descendent al ultimului domnitor al Moldovei, a demisionat din Guvern

Iulia Crețu
13 iun 2016 3962 vizualizări

Secretarul de stat din Ministerul Culturii, Mihai Ghyka, a demisionat, luni dimineaţă, din funcţie. Aceasta este prima demisie de bună voie din Guvernul condus de premierul Dacian Cioloş. Ghyka coordona activitatea de patrimoniu şi, din ceea ce scrie presa centrală, se pare că funcţia în Executivul României nu s-a pliat pe aşteptările lui Ghyka. Mihai Ghyka este descendent al ultimului domnitor al Moldovei, Grigore Ghica, şi alături de soţia sa a reabilitat conacul Orleanu din comuna Coteşti, la noi în judeţ. Imobilul este în proprietatea familiei Ghyka după ce a fost recuperat de la fosta IAS. A fost numit secretar de stat la Cultură în decembrie 2015, pe vremea când ministru era Vlad Alexandrescu, şi el legat de Vrancea, prin bunicii săi de la Odobeşti. Anterior funcţiei guvernamentale, Ghyka a ocupat funcţia de preşedinte şi manager general la Bergenbier, iar timp de doi ani a condus şi un important segment al Vodafone. Înainte de Revoluţia din 1989, Ghyka a emigrat în Canada, ulterior prăbuşirii regimului comunist revenind în ţară. Mihai Ghyka are 45 de ani. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.