Politică

Corupţii Vrancei, Miron Mitrea şi Sorin Apostu, trag pe nări aerul libertăţii

Ziarul de Vrancea
19 mai 2016 1734 vizualizări
Mitrea va fi eliberat condiţionat, iar Apostu, scăpat de zeghe definitiv, vrea să fie iar profesor

Fostul deputat de Vrancea Miron Mitrea va fi eliberat condiţionat, după a patra încercare a de a ieşi din închisoare. El a ispăşit pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă, Constanţa. Decizia eliberării condiţionate a lui Miron Mitrea este definitiveă. Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat, pe 13 februarie 2015, de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare. El a fost acuzat de DNA de luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, în legătură directă cu infracţiunea de corupţie, uz de fals. Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite de peste 900.000 de lei în schimbul numirii acesteia în funcţia de inspector-şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii.

De asemenea, luni, 16 mai, fostul primar de la Cluj -Napoca, focşăneanul Sorin Apostu, a fost eliberat din Penitenciarul Bistriţa. Presa locală a precizat că la ieşirea din penitenciar a refuzat să dea declaraţii. În schimb, avocata acestuia, Nelia Răzoare, a afirmat că Apostu se va întoarce la catedră, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj, instituţia care i-a girat o serie de lucrări ştiinţifice pe care Sorin Apostu le-a scris în spatele gratiilor. Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv, în iulie 2014, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. (Z. V.)
 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
picu, acum 2898 zile, 3 ore, 38 minute, 41 secunde
Ce BINE e când Vrancea îşi recunoaşte corupţii!La mulţi înainte!
cetateanu', acum 2898 zile, 7 ore, 36 minute, 57 secunde
IN puscarie a scris D-nul Mitrea lucrarea stiintifica ,,Distrugerea CFR ,prin punarea la dispozitiei a salilor de asteptare si bulibaseli in mersul trenurilor''.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.