Politică

(VIDEO+ Galerie foto)!!! La Vizantea Livezi ţi se taie ajutorul social dacă lipseşti de la întâlnirea cu baronul

Ziarul de Vrancea
18 mai 2016 4755 vizualizări
Situaţie la limita penalului în comuna Vizantea Livezi, acolo unde viceprimarul PSD îi ameninţă pe oameni că răman fără ajutorul social dacă nu fac figuraţie la o întalnire electorală.Vicele Gheorghe Norocea a făcut convocarea electorală pentru PSD, folosindu-se de ştampila de la Primărie.Printr-un demers jurnalistic incognito pus în practică de un redactor al Ziarului de Vrancea ,s-a demonstrat încă o dată cum se fac de fapt mobilizările pentru partid în Vrancea

Get your own valid XHTML YouTube embed code



În campania electorală din Vrancea pentru alegerile locale de pe 5 iunie, partidele se folosesc de toate parghiile, legale sau la limita legii, pentru a forţa caştigul. La Vizantea Livezi, viceprimarul Gheorghe Norocea s-a folosit de ştampila Primăriei, pe care are dreptul să o folosească numai în interes administrativ după decesul primarului Fănică Ciobotaru, pentru a convoca oamenii la o întrunire electorală cu Marian Oprişan. Într-un stil agramat, Norocea, care a fost şi dirigintele Poştei din comună, pensionandu-se în 2012, atenţionează sătenii, beneficiari de ajutor social, că astăzi, 19 mai, este aşteptat în comună şeful PSD Marian Oprişan. Mai mult, vicele PSD Norocea a întocmit o listă, care conţine numele beneficiarilor, pe care a şi autentificat-o cu ştampila Primăriei, în care scrie clarpersoana care nu se prezintă nu va mai primi ajutorul social garantat de stat. “Pentru data de 19.05.2016, ora 14.00 sînte-ţi convocaţi la sediul Primăriei Vizantea Livezi pentru a participa la adunarea cetăţenească cu domnul Marian Oprişan preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea. Persoanele care nu se vor prezenta li se va suspenda ajutorul social pentru ziua respectivă”, scrie în adresa semnată de vicele PSD Gheorghe Norocea şi autentificată cu ştampila Primăriei Vizantea Livezi.

 



 

 

 

Ce îi spune viceprimarul unui reprezentant “de la partid”

Printr-un demers jurnalistic incognito,pus în practică de un redactor al Ziarului de Vrancea  s-a urmărit să se dovedească cum se face în cruda realitate anului 2016, în judeţul nostru, mobilizarea pentru întrunirea electorală a social-democraţilor. Ne-am recomandat a fi “de la partid” şi am vrut să ştim cum merg pregătirile.Norocea ne-a asigurat că aduce vreo 200 de oameni. „Am vorbit cu domnul vicepreşedinte Bârlădeanu (n.r. Dragoş Bârlădeanu – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Vrancea – PSD) şi am stabilit pentru mâine, la ora 14.00. Noi am făcut mobilizare, am făcut totul. A venit adresa cu patru sute dar noi vom avea o sută şi ceva, două sute, mobilizăm, dar treaba este că întâlnirea e la o oră care e nepotrivită, e zi de lucru…”, ne-a precizat viceprimarul care conduce de fapt primăria Vizantea Livezi după decesul fostului edil al comunităţii, Fănică Ciobotaru. Norocea ne-a asigurat că întâlnirea va fi una fără huiduieli, cu aplaudaci. „S-au luat măsuri, cu Poliţie, cu Jandarmerie, sperăm să fie ceva bine”, a încheiat, optimist viceprimarul.

Norocea a rămas fără noroc

După această discuţie, un alt jurnalist a revenit cu un telefon în care l-a informat pe Gheorghe Norocea de cine a fost, de fapt, el sunat.Întrebat de ce a folosit ştampila Primăriei Vizantea Livezi pe o adresă cu scop electoral, politic, şi i-a ameninţat pe oameni că răman fără ajutorul social dacă nu vin să-l asculte pe Oprişan, Norocea a dat din colţ în colţ. Vicele chiar a "plusat" în apărarea sa,precizand că ştampila Primăriei ar putut fi “furată”. Când i s-a amintit de Direcţia Naţională Anticorupţie, pesedistul a recunoscut că a semnat acea adresă şi că va suporta consecinţele. Vicele PSD Norocea a fost implicat în scandalul ajutoarelor de handicap, de care beneficiau aproape 800 de vizănteni din totalul populaţiei comunei de circa 4.000 de oameni.Norocea, care era dirigintele Poştei, era încadrat în gradul doi de handicap din cauza unui picior rupt în urma unui accident petrecut cu ani în urmă. (Iulia CREŢU)
 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Bucuros, acum 2884 zile, 22 ore, 9 minute, 59 secunde
Atât de.Ai fofilat d.le Norocea ca pana la urma Dumnezeu de.a vazut, suporta consecintele acum
Vulpe, acum 2898 zile, 16 ore, 13 minute, 55 secunde
La fel este si in com. Tanasoaia! Nu se autosesesizeaza nimei?
remus, acum 2898 zile, 22 ore, 48 minute, 11 secunde
imbecilitate tampitenie asta ati votat asta aveti ,vreau sa vad judecatorii si avocatii din oras ce verdict dau!cred ca ar trebui un miting cu mii de oameni in focsani sa scapam de ciuma asta cu citeste integral
VIZANTEAN, acum 2899 zile, 2 ore, 39 minute, 52 secunde
Asteptam demisia, si speram ca autoritatile sa-si faca treaba ,sa se autosesizeze.Asa ca DLE NOROCEA ESTI EXPIRAT DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE.
Mirel, acum 2899 zile, 7 ore, 11 minute, 32 secunde
HUAAAaa! rsusine sa va fie Nu pot sa cred !ce mizerii ce tampenii.Dati in judeacata mizeria asta DNA sa vina mai repede
fenk, acum 2899 zile, 14 ore, 57 minute, 50 secunde
******* de om S. Oancea, ******** ** *** ***. N-ai aratat nimic deosebit in articol, stai linistit, *********. Din contra, lumea care nu te-a cunoscut pana acum, si-a dat seama ce fel de om esti si ce citeste integral
kkk, acum 2899 zile, 18 ore, 35 minute, 31 secunde
voiam sa bag ceva comentarii inteligente, dar zdv e la fel de praf ca mdv,
anti kkk, acum 2899 zile, 17 ore, 39 minute, 56 secunde
mai bine ca ai tacut... inteligent.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.