Ultima oră

Soprana Angela Gheorghiu: ”mai toţi purtăm o vină pentru că am suportat neprofesionalismul şi corupţia”

Iulia Crețu
6 nov 2015 1465 vizualizări
Artista de origine adjudeană spune că este nevoie de o înlocuire a clasei politice şi adaugă despre protestele de stradă că sunt legitime

Soprana Angela Gheorghiu cere oamenilor de cultură români să fie uniţi şi în consens cu timpul pe care-l trăim şi să se implice la nivelul societăţii. Mesajul cântăreţei de muzică clasică, originară din Adjud, a fost postat pe o reţea de socializare. Angela Gheorghiu transmite condoleanţe familiilor care şi-au pierdut copii ori prieteni în tragicul eveniment de la clubul “Colectiv” din Capitală. “Disponibilitatea mea spre a fi de ajutor, este totală pentru România. Rog ca toţi oamenii de cultură români din categoria cărora cu onor fac parte, care trăiesc sau nu în România, să fie uniţi şi în consens cu timpurile pe care le trăiesc şi să se implice cu trup şi suflet naţiunii şi ţării, pe care cu toţii am recunoscut şi recunoaştem că o iubim. Sunt îndurerată de perioada tragică prin care trece ţara mea, România. Condoleanţe din toată inima familiilor care şi-au pierdut copii, prieteni, oameni dragi în accidentul de la clubul «Colectiv» din Bucureşti”, scrie Angela Gheorghiu într-o postare pe facebook. Artista aduce critici dure mediului politic, Bisericii, dar şi societăţii care a închis ochii la corupţie şi neprofesionalism. Angela Gheorghiu se alătură astfel artiştilor români care au avut poziţii publice dure în aceste zile, după accidentul de la “Colectiv” unde şi-au piedut viaţa 32 de tineri, iar alţii peste o sută au suferit răni în incendiul produs la concertul trupei rock Goodbye to Gravity. “Mai toţi purtăm o vină pentru că, din 1990, am suportat neprofesionalismul şi corupţia la toate nivelele - politic, social şi chiar religios. Trăim însă, acum, cea mai clară situaţie în care oameni de toate vârstele înţeleg că nimic nu se poate construi pe o stare de corupţie, în Bucureşti şi în toată ţara. În mod evident este nevoie de o schimbare profundă şi de înlocuirea actualei clase politice cu profesionişti cu suflet omenos şi cu adevărată educaţie. Oamenii din România reacţionează legitim şi mă rog împreună cu ei să trăim cu toţii o schimbare reală şi responsabilă. Sunt optimistă şi îmi doresc ca în aceste zile românii să găsească soluţiile dorite şi meritate de 25 de ani”, mai spune Angela Gheorghiu. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.