Politică

VIDEO!!! Ambasadorul Chinei la Bucureşti susţine vinurile româneşti

Aurelian Ivan
22 oct 2014 1936 vizualizări
"Eu sunt un voluntar pentru a face propagandă vinurilor româneşti”, a declarat la Focşani ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti u festivalul Bachus 2014 se deschide azi, la ora 17.00, centrul Focşaniului urmand să fie închis circulaţiei auto

Excelenţa sa Huo Yuzhen, ambasadorul Republicii Populare Chineze, va participa astăzi la deschiderea oficială a Festivalului Viei şi Vinului. Înaltul oficial al Republicii Populare Chineze la Bucureşti a fost întâmpinat ieri de autorităţile locale şi judeţene. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a purtat discuţii cu înaltul demnitar, iar pentru o perioadă scurtă de timp s-a permis prezenţa reprezentanţilor mass-media pentru discursul oficial. Ambasadoarea Huo Yuzhen este însoţită în cadrul vizitei sale de către consilierul Li Ming, care cunoaşte limba română. Conform informării date publicităţii de către reprezentanţii Consiliului Judeţean, în cadrul întâlnirii, Marian Oprişan a prezentat ambasadorului oportunităţile din sectorul viticol ale Vrancei dar şi principalele linii de dezvoltare ale judeţului. În vederea deschiderii unor noi oportunităţi de colaborare economică, pe parcursul vizitei sale de două zile în Vrancea, Ambasadorul Chinei va vizita societăţi de vinificaţie şi Beciul Domnesc, monument istoric care găzduieşte colecţia de vinuri vechi a companiei Vincon. Totodată, Huo Yuzhen va avea oportunitatea de a cunoaşte "Meşteşugul Vinului" şi "Focul lui Sumedru", tradiţii care vor fi reeditate în cadrul Festivalului , care se deschide în această după amiază, la ora 17.00.„Vă mulţumesc frumos, domnule preşedinte, pentru invitaţia adresată de a participa la Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului "Bachus 2014". Au trecut aproape trei ani de zile de când am preluat postul de ambasdor la Bucureşti şi pentru mine este prima dată când particip la această acţiune. Pot să vă spun că eu sunt un voluntar pentru a face propagandă şi publicitate pentru promovarea vinurilor româneşti”, a declarat la Focşani E. S. Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei la Bucureşti. Producătorii vrânceni de vinuri exportă pe piaţa din China, atât direct cât şi prin intermediari. La ediţia din 2010, în Vrancea a venit Liu Zengwen, la acea dată Ambasadorul Chinei, însoţit de o delegaţie de oameni de afaceri chinezi, care a intermediat relaţii de afaceri între producători din Vrancea şi intermediari din ţara sa. Vincon Vrancea şi Crama Gîrboiu au reuşit să realizeze exporturi directe către piaţa chineză, iar Casa Panciu şi Senator vând vinuri prin intermediul unor companii de import-export chineze, după cum spun cei de la Consiliul Judeţean. La această oră un alt producător de vinuri din Vrancea este în tratative pentru realizarea unui export. (A. IVAN)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
wallet, acum 3473 zile, 14 ore, 45 minute, 2 secunde
shutzu la puscarie!!!
wallet, acum 3473 zile, 16 ore, 31 minute, 6 secunde
shutzu la puscarie. asha sa-l ajute D-zeu!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.