Politică

VIDEO!!! PNL strange randurile cu PDL şi PMP de teama “minunilor” PSD de la vot

Iulia Crețu
19 mai 2014 2137 vizualizări
Liberalii au reclamat că social-democraţii şi-ar fi cumpărat locurile în secţiile de votare de la partidele mici, după modelul Partidului Verde din Bihor.Săpunaru spune că partidele de dreapta nu au a face decat să “caşte ochii” pentru preîntampinarea fraudei PSD.Ieri după amiază, Biroul Electoral Judeţean a respins contestaţiile făcute de partidele de opoziţie cu privire la tragerea la sorţi pentru şefii secţiilor de votare

Lupta contra social democraţilor i-ar putea motiva pe reprezentanţii partidelor de dreapta să strangă randurile pentru a preîntampina neregulile la vot, pe 25 mai, cand se aleg euro-deputaţii pentru Bruxelles. Deputatul liberal Nini Săpunaru a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a purtat discuţii cu liderii PDL şi PMP Vrancea, Costică Neaţă şi Nicu Tănase, pentru ca oamenii lor în secţiile de votare să facă front comun împotriva dominaţiei PSD. Săpunaru a completat că, din informaţiile sale, social democraţii au desemnat oameni în secţii şi pentru alte partide, tocmai pentru a avea un mai mare control la urnă şi la buletinele de vot. Liberalii au mai spus că se pregătesc să facă plangeri penale împotriva social democraţilor din acest motiv. “Am discutat cu cei de la PD şi PMP ca oamenii lor, alături de al nostru, în secţiile de votare să fie atenţi, n-am ce face!”, a spus Săpunaru. “Credeţi că aici (n.r. în Vrancea) nu s-au dat bani? Domnul Vadim Tudor a numit o doamnă la partid, care a dat toate locurile în secţiile de votare la PSD, la fel s-a întamplat şi cu UDMR. Stau liniştiţi pentru că se gandesc că vor avea control în secţiile de votare. Mă aştept la «minuni» pe la Nereju sau la Ploscuţeni. Aici mi-am adus oameni de la Focşani să stea în secţii. În 2004 şi eu am stat în secţia la Argea, să verific procesul”, a completat şeful liberalilor vranceni. Liderul liberal din judeţ se referă în declaraţiile sale la preşedintele Partidului Verde Bihor, Mihaela Bodonea, care a fost reţinută şi apoi arestată preventiv  ca urmare a unei anchete a procurorilor DNA după ce ar fi primit suma de 6.500 de euro pentru a ceda unei alte formaţiuni 192 de locuri de membru în comisiile de supraveghere din secţii de votare la europarlamentare.


Au reclamat pozele PSD cu Mausoleul Eroilor

La randul său, Laurenţiu Ţigăeru Roşca a declarat că toată pregătirea PSD l-a determinat să fie mai precaut. “Am observant că pe bannere folosesc însemnele regiunilor Moldova, Ţara Romanească, care sunt însemne naţionale şi, deci, este interzis să le foloseşti. Am trimis poze ale afişelor la Alina Gorghiu şi vom vedea ce demersuri vor urma. De asemenea, am făcut întrebări la Poliţie pentru a afla cand vor fi îndepărtate afişele cu «USL trăieşte» şi probabil îmi vor răspunde după alegeri. Asta e maniera în care înţeleg danşii că trebuie făcută campania, ne aşteptam la aşa ceva. Cu toată pregătirea lor, am devenit şi noi mai precauţi.”, a spus, în cadrul întalnirii cu presa, şi deputatul PNL de Mărăşeşti. Nemulţumirile liberalilor se îndreaptă şi către preşedintele Tribunalului, judecătorul Costică Diţă, căruia îi cer să reia procesul de tragere la sorţi pe care PNL l-a contestat la Biroul Electoral. “Domnul judecător Diţă a tras numai anumite nume din urnă, ceea ce mă face să întreb dacă nu cumva pe bileţele erau numai numele care trebuiau şi propunerile noastre nu au fost luate în calcul, ori i-a ales numai pe aceia? Va trebui să explice, să anunţe numele pe care le-a introdus în urnă. Avem un mare semn de întrebare. Dacă nu va relua procesul, vom face plangere penală”, a spus Nini Săpunaru în conferinţa de presă. (Iulia CREŢU)

Ultima oră!!! BEJ a respins contestaţiile la tragerea la sorţi


Biroul Electoral Judeţean (BEJ) a respins ieri după amiază cele trei contestaţii făcute de partidele politice de Opoziţie din Vrancea cu privire la tragerea la sorţi pentru birourile secţiilor de votare de la alegerile pentru Parlamentul European. Membrii BEJ au considerat că nu au competenţa materială să judece contestaţiile făcute de organizaţiilejudeţene ale PNL, PMP şi PDL. Contestatarii au cerut reluarea procedurii de tragere la sorţi pentru preşedinţii şi locţiitorii celor 358 de secţii de votare din judeţ. Cele trei partide au arătat că sunt indicii că nu toate persoanele propuse au fost introduse în urne pentru tragerea la sorţi şi că nu au fost luate în considerare toate persoanele. De asemenea, au fost acuzaţii că au fost alese persoane care aveau legătură sau chiar erau membre PSD, cu carnet. Înainte de a se pronunţa asupra temeiniciei acuzaţiilor, BEJ s-a pronunţat asupra competenţei în a soluţiona plangerile PNL, PMP şi PDL. Decizia luată a fost că Biroul Electoral Judeţean nu are comptenţa să judece contestaţiile, care au fost respinse. Organizaţia judeţeană a PNL  a anunţat vinerea trecută că va face plangere la DNA pentru ca vinovaţii de modul în care a avut loc tragerea la sorţi să fie traşi la răspundere. (M. B.)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări principalele declaraţii ale liberalilor din conferinţa de ieri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ceatateanu", acum 3639 zile, 1 ora, 44 minute, 4 secunde
Legea nu exista,fraudele si neregulile au inceput din faza de organizare a alegerilor.Se vede cat de bine se lucreaza,cu oameni in sectii,cat mai multi,presedinti trasi din urna democratic si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.