Educație

Elevi de la Colegiul “Edmond Nicolau”, în schimb de experienţă în Turcia

Mihaela Vlădescu
19 mar 2017 962 vizualizări
S-a urmărit punerea în aplicare a unei paradigme educaționale actuale, şi anume aceea a contribuției tehnologiilor digitale și internetului la crearea unui ecosistem educațional adecvat pentru acest secol

Un grup de elevi și profesori de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani a participat zilele trecute la a doua mobilitate din cadrul proiectului ErasmusA „BRINGING LIFE INTO THE CLASSROOM : inovative use of mobile devices in the educational process”,  ce se desfăşoară având parteneri şcoli din Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, şi Turcia, precum și Universitatea UMinho din Braga, Portugalia. Tema principală a proiectului este reprezentată de facilitarea utilizării dispozitivelor mobile în procesul educațional, ca o alternativă la metodele clasice de învățare. Proiectul este inițiat și coordonat de reprezentanții colegiului din Focșani. Întâlnirea a avut loc la liceul Toki Halkalı Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstanbul, Turcia, activitatea desfăşurându-se sub motto-ul "acces la cunoaștere - de fiecare dată, peste tot". S-a urmărit punerea în aplicare a unei paradigme  educaționale actuale, şi anume aceea a contribuției tehnologiilor digitale și internetului la crearea unui ecosistem educațional adecvat pentru acest secol. “S-a presupus de la început că învățarea poate fi schimbată din exterior spre interior. Dintr-o vizită la un muzeu, la un monument sau pur și simplu mergând pe jos pe stradă, putem învăța și aduce înregistrările la școală pentru a fi prelucrate și utilizate. În al doilea rând, învățarea este mai bogată, mai semnificativă și mai adâncă atunci când este împărtășită cu alții. Dorim să menționăm că organizarea unui eveniment de această natură și anvergură depinde de o serie de factori, care sunt fundamentali și pe care dorim să îi subliniem: programe ale  întâlnirii, gestionarea și articularea diferitelor activități pe tot parcursul zilei, eterogenitatea sarcinilor care trebuie efectuate, leadership-ul organizatorilor și însoțirea permanentă a participanților. Aprecierea generală a fost că toate aceste aspecte au fost realizate într-un mod deosebit”, transmit reprezentanţii Colegii “Edmond Nicolau” Focşani.

Sesiuni de instruire pentru profesori

Simultan au fost organizate o mobilitate fizică a elevilor şi o sesiune de instruire a profesorilor. Elevii participanți la mobilitate au fost Elena Balaban, Denisa-Alexia Chițu, Anca Iosif,  Andrei-Ștefan Marinică și Aycan-Florian Sapmaz, însoțiți de profesoara Gabriela Marchitan. Profesorii Adrian Moisă și Sorin Roșioru au participat la sesiunea de instruire a cadrelor didactice.  Delegația a fost coordonată de profesoara Petronia Moraru, care este şi coordonatorui proiectului, aceasta realizând și monitorizarea celor două activități, la care au participat și reprezentanți ai școlilor cooptate ca parteneri externi ai proiectului. Atât elevii cât și profesorii au luat parte la sesiuni de instruire vizând cunoașterea facilităților și utilizarea aplicației Starboard, care se află în dotarea tuturor școlilor din Turcia. Deși programul a fost foarte dens, nu au fost omise aspectele formative, existând sesiuni de instruire și formare organizate în școala gazdă, atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Următoarea activitate comună de învățare și instruire se va desfășura între 2 și 6 mai 2017, în Maia, Portugalia. La aceasta vor participa 5 elevi și 3 profesori de la fiecare dintre școlile implicate în proiect, precum și doi reprezentanți ai Universității UMinho, din Braga, Portugalia. (M.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.