Educație

Căminul cultural Vulturu va primi pianul compozitorului Ștefan Andronic

Ziarul de Vrancea
5 mar 2017 2114 vizualizări
La Vulturu a avut un loc un spectacol dedicat Zilei Femeii, susținut de artiștii locali

Autoritățile din Vulturu au organizat sâmbătă, 4 martie, un spectacol dedicat Zilei Femeii, la care au participat formațiile din comună, printre care și Corul ”Ștefan Andronic”, dirijat de profesorul Dumitru Săndulachi.

 

 

Ansamblul ”Rapsodia Vultureană” a ridicat spectatorii în picioare cu un vals

 Corul din Vulturu, unicul din mediul rural, a fost înființat în urmă cu mai mulți ani și a luat numele compozitorului și dirijorului Ștefan Andronic, originar din comuna Movilița. Nicușor Păcuraru, primarul comunei Vulturu, a anunțat la finalul spectacolului organizat la Căminul cultural că localitatea va primi o donație deosebită. ”Văduva regretatului compozitor Ștefan Andronic, care încă mai trăiește și a ajuns la vârsta de 90 de ani, a aflat de existența corului din comuna Vulturu și a luat legătura cu noi. Doamna Andronic s-a bucurat foarte mult că avem un cor care poartă numele soțului său și ne-a felicitat pentru acest lucru. Am bucuria să vă anunț că doamna Andronic a decis să facă un gest deosebit pentru comuna Vulturu și să ne doneze pianul compozitorului Ștefan Andronic, precum și partiturile acestuia”, a spus primarul Nicușor Păcuraru. Corul din Vulturu a susținut un spectacol deosebit, în care a inclus piese muzicale noi. Fanfara ”Vulturii Brass Brand” a prezentat la rândul său mai mult piese noi. Ansamblul ”Rapsodia Vultureană” a încântat spectatorii cu un vals la care au fost aplaudați în picioare și cu dansurile populare pregătite sub îndrumarea coregrafului Andrei Culicovschi.

 Cine a fost Ștefan Andronic

Dirijorul și compozitorul Ștefan Andronic s-a născut pe 22 decembrie 1921 în comuna Movilița și a făcut studiile muzicale la Conservatorul București în perioada 1944 – 1950. Acesta a fost dirijor la diverse formaţii de amatori din Bucureşti (1950 – 1958); secretar muzical şi dirijor adjunct la Ansamblul PERINIŢA din Bucureşti (1958 – 1962); profesor de muzică la diverse licee din Bucureşti (1962 – 1973), profesor de teorie-solfegiu la Lic. de Muzică din Bucureşti (1973 – 1983). A susţinut conferinţe, concerte-lecţii, emisiuni radiofonice. Ștefan Andronic a trecut în neființă pe 4 septembrie 2008. (Mihai BOICU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.