Home | Educatie | Derogarea Ministrului Educaţiei nu este valabilă pentru Vrancea

Derogarea Ministrului Educaţiei nu este valabilă pentru Vrancea

Publicat de 2448 vizualizari 1 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
 IŞJ Vrancea a publicat pe site-ul propriu lista celor 119 directori de unităţi de învăţămant care şi-au început mandatele pe 9 ianuarie IŞJ Vrancea a publicat pe site-ul propriu lista celor 119 directori de unităţi de învăţămant care şi-au început mandatele pe 9 ianuarie

Directorii de şcoli din Vrancea sunt cei numiţi de CA-ul IŞJ din 24 decembrie 2016

Directorii numiţi de IŞJ Vrancea la finele anului 2016 în cadrul CA-ului din 24 decembrie şi-au preluat mandatele pe 9 ianuarie fără să fie afectaţi de derogarea dată de noul ministru al educaţiei. Este vorba, mai exact, de cei 38 de directori de şcoli numiţi cu delegaţie. „În vederea soluţionării situaţiilor pentru care nu s-au emis deciziile de numire în funcţiile de director şi director adjunct prin detaşare în interesul învăţămantului, situaţii raportate la data de 6.01.2017, prin derogare de la prevederile art. 24 alin (1) din Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţămant preuniversitar, aprobată prin OMENCS nr. 5080/2016, în funcţiile de director şi director adjunct rămase vacante după validarea rezultatelor concursului pot fi numite şi persoanele care pană la data concursului au ocupat funcţii de director sau de director adjunct n unitatea de invăţămant respectivă şi nu au participat la concurs sau au participat la concurs, dar nu au fost admise”, potrivit adresei numărul 24187 din 06.01.2017, semnată de noul ministru Pavel Năstase, precum şi de proaspăt numitul secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Liviu Pop, şi înaintată IŞJ. Cu alte cuvinte, această adresă anulează prevederile metodologiei concursului de director, potrivit căreia cei care nu au promovat nu mai pot ocupa funcţii de conducere, iar IŞJ-urile pot numi în funcţii ce directori vor.
 

„Nu este cazul la Vrancea”
 

Prevederile acestei adrese nu sunt valabile şi pentru şcolile din Vrancea, anunţă şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), profesorul Dorin Cristea. „Noi avem directori în toate unităţile de învăţămant din judeţ. Prevederile acestei adrese sunt valabile pentru judeţele în care nu s-a reuşit pană astăzi (n.r. 9ianuarie ) numirea directorilor, din varii motive. La Vrancea nu este cazul”, ne-a declarat şeful IŞJ Vrancea. Inspectoratul Şcolar Judeţean  Vrancea a publicat încă de vineri, 6 ianuarie, pe site-ul propriu lista celor 119 directori de unităţi de învăţămant vrancene care şi-au început mandatele de luni, 9 ianuarie 2017. Lista cuprinde atat numele celor 119 manageri ai unităţilor şcolare cu personalitate juridică, din judeţ, cat şi adresele de email ale acestora şi numerele de telefon ale şcolilor pe care le vor conduce. 38 dintre noii manageri sunt numiţi cu delegaţie, pană la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea funcţiei de director, dar nu mai tarziu de 31 august 2017, iar 81 vor avea mandate pe 4 ani, după ce au promovat concursul organizat de Ministerul Educaţiei în toamna lui 2016. De altfel, cei mai mulţi dintre aceştia şi-au păstrat posturile de conducere pe care le-au ocupat cu detaşare pană la în prezent. (M. V.)

 

Citiţi  şi:Lista directorilor și directorilor adjuncți ai  instituțiilor de învățământ din județul Vrancea

Subscribe to comments feed Comentarii (1 publicate)

avatar
asmodaeus 09-01-2017
Iar o să apară hater-ii și o să te critice Dorine, este chestie de legi fizice - inerția, bat-o vina, nimeni nu poate să i se sustragă!
total: 1 | afişare: 1 - 1

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36
Calendar creștin- ortodox: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor (Denia Canonului Mare)
Calendar catolic: Sf. Eustasie, ep.

Maxima zilei: „Vremurile noastre sunt vremea mediocrității, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacității de a te apuca de treabă și a dorinței de a avea totul de-a gata.” (Feodor Mihailovici Dostoievski)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5500 lei
1 Dolar American (USD) – 4.1870 leiUltimele stiri / locale

Ultimele stiri nationale

Newsletter

Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail