Educație

Abonamentele elevilor navetişti se decontează integral

Mihaela Vlădescu
7 dec 2016 2455 vizualizări
Abonamentele vor fi decontate doar pe perioada cursurilor

Elevii navetişti beneficiază de decontarea integrală a navetei. Decontarea integrală a abonamentelor emise de operatorii de transport rutier pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu se aplică, mai exact, începând cu data de 23 noiembrie 2016, dată la care au fost publicate în Monitorul Oficial şi au intrat în vigoare noilor prevederi legislative. Astfel, „sumele/kilometru percepute în transportul rutier şcolar trebuie să se încadreze în valorile prevăzute în Hotărârea Guvernului 863/15.11.2016 pentru aprobarea Metodologiei de calcul şi stabilirea tarifului maxim/kilometru aferent abonamentului de transport prevăzut la alin. (3) al art. 84 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011”, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale. Tarifele maxime pentru abonamentele acordate elevilor pot varia de la 10 lei (fără TVA) pentru distanţa minimă de 3 kilometri la 174 de lei (fără TVA) pentru distanţa maximă de 50 de kilometri. Abonamentul se emite şi se decontează pe distanţa dintre localitatea de domiciliu a elevului şi localitatea în care se află unitatea de învăţământ. Pentru a beneficia de decontarea abonamentelor, elevii nevetişti  trebuie să depună, între 1 şi 4 ale lunii curente, abonamentele emise pentru luna precedentă, între 5 şi 8 ale lunii curente, directorul şcolii transmite datele către Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), iar între 9 şi 10 ale lunii curente, IŞJ transmite datele către MENCŞ. Ulterior, Ministerul Educaţiei virează fondurile necesare efectuării plăţilor. Şcolile decontează doar abonamente lunare, nu şi bilete emise zilnic de operatorii de transport rutier, şi doar pe perioada cursurilor, nu şi a vacanţelor. Potrivit MENCŞ, în anul şcolar 2015-2016 peste 125.000 de elevi au făcut naveta zilnic folosind transportul rutier pentru a ajunge la cursuri. (M. V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.