Educație

Cartea „Patria în opera lui Grigore Vieru” este lansată la Odobești

Ziarul de Vrancea
13 feb 2015 1839 vizualizări
Preotul Mihail Milea va lansa astăzi, 13 februarie 2015, ora 12, la Casa de Cultură din Odobeşti volumul „Patria în opera lui Grigore Vieru” (Buzău, 2015), cea mai recentă lucrare despre ultimul clasic al literaturii române.

„De la început m-a fascinat chipul lui luminos în care ardea mereu candela iubirii de Dumnezeu şi de Neam. De la prima noastră îmbrăţişare sfântă am descoperit că suntem fraţi de sânge şi de credinţă, că avem aceeaşi mamă, cu numele de aur PATRIA STRĂMOŞEASCĂ, ROMÂNIA, şi împreună iubim aceeaşi fiinţă cerească, LIMBA ROMÂNĂ. În Biserica Sfânta Teodora din Chişinău şi în Biserica Sfânta Parascheva din Iaşi am mărturisit la Sfânta Liturghie, împreună, acelaşi crez ortodox şi, împreună, ne-am împărtăşit din acelaşi Potir al iubirii de Patrie”, scrie preotul Mihail Milea în Cuvântul înainte la volumul pe care-l va oferi cu autograf celor care vor participa la manifestare. Născut pe 14 februarie 1935 în Ţinutul Hotin, poetul Grigore Vieru a fost prin opera şi moralitatea demersurilor sale, sufletul mişcării care a dus la renaşterea sufletului românesc în Republica Moldova. A părăsit această lume în urma unui cumplit accident de circulaţie pe 18 ianuarie 2009 îndoliind limba română. Preotul Mihail Milea este unul dintre ucenicii şi confesorii poetului, pe care l-a însoţit în drumurile sale prin satele şi oraşele de peste Prut, iar în clipa despărţirii l-a prohodit pe drumul veșniciei. Sub numele amintit mai sus și sub pseudonimul Sava Bogasiu, Părintele Milea a publicat mai bine de douăzeci de lucrări de literatură creştină şi apologetică. Pentru a participa la aniversarea a opt decenii de la naşterea poetului Grigore Vieru, părintele Mihail Milea a primit binecuvântarea IPS Ciprian Spiridon, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Lansarea de carte are loc în cadrul spectacolului ”Îndrăgostește-te de o carte”, realizat în parteneriat cu Liceele Teoretic și Tehnologic din Odobești. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.