Educație

CNU a lansat un nou număr al Revistei Noastre

Ziarul de Vrancea
26 ian 2015 1610 vizualizări
Revista CNU este cea mai veche publicaţie a cadrelor didactice şi elevilor din judeţ

Colegiul Naţional “Unirea” a lansat ieri un nou număr al Revistei Noastre, o publicaţie cu o istorie de mai bine de un veac, ce a ajuns la numărul 43-44. Textele din prima parte a acesteia gravitează în jurul cuvântului “dezvoltare”, tema aleasă pentru acest număr, anul 2015 fiind considerat anul european al dezvoltării. Lansarea a avut loc în holul CNU în prezenţa a numeroşi elevi şi colaboratori ai publicaţiei, de la absolvenţi ai unităţii de învăţământ promoţia 1952 până la cei mai mici: elevii de astăzi ai clasei a VII-a. “Lansăm un nou număr Revistei Noastre care este structurat pe conceptul de dezvoltare. Ne-am pregătit pentru că la anul împlinim 150 de ani, aşa că dezvoltare este foarte diferit, foarte bine pus din punct de vedere simbolic”, a precizat coordonatorul revistei, profesoara de limba română Daniela Plăiaşu. Au luat pe rând cuvântul şi o parte dintre elevii –colaboratori ai revistei precum şi profesorii Janet Popoiu şi Vasile Chiper. “Revista s-a dezvoltat extraordinar. Este uluitor ce s-a întâmplat în şcoala aceasta”, a spus profesorul Chiper. Revista Noastră a fost fondată în anul 1912 şi cuprinde în paginile sale creaţii ale uniriştilor talentaţi. În paginile noului număr al revistei pot fi citite, la secţiunea eseu, articole despre dezvoltarea ficţiunii, moştenirea maeştrilor gânditori, “lumea lui Nu”, sau despre operele scrise de Thomas Mann, Franz Kafka, Ion Barbu, Lucian Blaga şi Nichita Stănescu. Există şi o secţiune dedicată noilor talente, aşa cum există una şi pentru gimnazişti, cei mai mici elevi ai Colegiului “Unirea”. În paginile noului număr al Revistei Noastre se mai găsesc şi informaţii despre lansarea romanului “Nu mă lăsa să ştiu”, realizat de colectivul clasei a X-a F (actuala clasă XI F) sub coordonarea profesoarei Daniela Plăiaşu, dar şi un interviu cu tânărul cineast George Chiper, câştigător al Festivalului de Film de la Sarajevo. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.