Economic

ENET recunoaşte, la aniversare, că nu ne dă căldura pe care o dorim

Iulia Crețu
8 feb 2016 1890 vizualizări
Sâmbătă, societatea de termoficare a împlinita două decenii de activitate.Anunţul aniversării a venit pe facebook, acolo unde au venit pentru ENET SA urări de “La mulţi ani”, dar şi critici.

Societatea locală de termoficare din Focşani a împlinit, în acest week-end, 20 de ani de activitate. După două decenii în care a decăzut din poziţia de "stăpânul oraşului" la societatea pusă la zid pentru serviciile slabe calitativ pe care le furnizează, ENET încearcă să-şi ţină aproape clienţii rămaşi fideli sau captivi sistemului centralizat de încălzire. ENET ştie că nu este văzut cu căldură de focşăneni, din cauza facturilor ridicate şi a condiţiilor nu tocmai optime pe care le oferă, dar spune că încă mai are nevoie de investiţii. “Ştim că nu suntem încă pe deplin ceea ce vă doriţi, dar ne străduim să ne ridicăm la înălţimea standardelor de modernitate europeană, ne pregătim constant pentru a ne adapta cerinţelor dumneavoastră. Nu e uşor, e încă nevoie de investiţii şi de mulţi bani, dar credem că viitorul sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică nu este cel prezis cu ani în urmă, viitorul se construieşte temeinic, pas cu pas, aşa încât să avem un oraş curat, în care să se respecte condiţiile unui mediu sănătos pentru copiii noştri”, a scris ENET pe o reţea de socializare.

ENET îşi apără caloriferele: “aţi vedea că la bloc e încă mai ieftin”

Puţini focşăneni i-au urat “La mulţi ani” fabricii de căldură. Unii au ţinut să critice şi la cea aniversar. “Care eficienţă? Facturile sunt de două ori mai mari în condiţiile în care, şi până în 2011 de când s-a reabilitat era aceaşi căldură în apartament? De când s-a preluat de la CUP RA, facturile sunt de 10 ori mai mari!!!! RUŞINE !!!”, a scris Cosmin Ştefan pe facebook. ENET dă replica şi spune că în decursul anilor toate facturile la utilităţi au crescut, însă recunoaşte că cea care arde la buzunar este de la ENET. Societatea de termoficare apără sistemul centralizat şi spune că acesta este modul cel mai rentabil de a încălzi locuinţele şi de a furniza apa caldă. “Preluarea de la CUP a distribuţiei s-a făcut în 2001. În cei 15 ani toate facturile s-au majorat, nu doar ale ENET. Dar factura pentru căldură este cea mai importantă cheltuială pentru utilităţi la bloc. Dacă aţi face o comparaţie cu cât costă real încălzirea unei case pe pământ la aceeaşi suprafaţă, aţi vedea că la bloc e încă mai ieftin, datorită subvenţiilor acordate, ajutoarelor pentru cei cu venituri mici, iar confortul e mai bun la acelaşi preţ. Nu toate zonele au fost reabilitate în prima etapă, deci reţelele secundare sunt înlocuite pentru doar 40% din municipiu, dar dvs. nu plătiţi pierderile pe reţele, ci consumul contorizat al blocului dvs.”, a răspuns ENET SA. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
EU, acum 2998 zile, 21 ore, 26 minute, 50 secunde
In orice tara cheltuielile cu incalzirea sunt mari! Nu e o inventie a ENET
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.