Economic

Cine sunt inspectorii DADR care lucrează cu Ministerul Agriculturii?

Mihai Boicu
2 mar 2015 3773 vizualizări
şase angajaţi ai Direcţiei Agricole vor lucra pe partea de inspecţie în subordinea directă a ministerului u trecerea structurii de inspecţie la nivelul central s-a făcut în contextul posibilei treceri a direcţiilor agricole în subordinea consiliilor judeţene

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a organizat concurs pentru selectarea inspectorilor din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Vrancea care vor lucra direct cu ministerul în cadrul Direcţiei monitorizare inspecţii, verificare şi control. Direcţiile agricole vor rămâne fără atribuţiile de inspecţie şi fără unităţie fitosantiare, înainte de a trece, cel mai probabil, în subordinea consiliilor judeţene. La noua direcţie din cadrul MADR vor trece cel mult şase inspectori din fiecare judeţ. Din Vrancea au participat la concurs opt angajaţi ai Direcţiei Agricole şi au fost selectaţi şase dintre ei, în ordinea mediilor obţinute. Ceilalţi doi vor lucra în continuare în cadrul instituţiei. Inspectorii care vor lucra în cadrul Direcţiei monitorizare, inspecţii, verificare şi control sunt: Gabriel Baiciu (77,51 puncte), Dumitru Chipăilă (64,19 puncte), Crin Cătălin Constantinescu (61,99 puncte), Rodica Popescu  (50,03 puncte), Cătălin Georghe Apetrei (45,01 puncte), Cristea Alexe (41,69 puncte). Vor rămâne să lucreze în cadrul Direcţiei Agricole Soare Postolache şi Narciza Drambă. La momentul descentralizării propuse devicepremierul Liviu Dragnea s-a propus ca direcţiile agricole să treacă în subordinea consiliilor judeţene. Chiar dacă proiectul descentralizării a căzut în forma respectivă, intenţia de a face din direcţiile agricole instituţii cu subordonare judeţeană a rămas. În acest context, Ministerul Agriculturii a preluat la nivel central partea de inspecţie, pentru ca inspectorii să fie subordonaţi direcţiei înfiinţate în cadrul ministerului şi să aibă astfel o protecţie faţă de posibile probleme pe plan local. În cadrul inspecţiei se verifică calitatea produselor agricole şi a celor rezultate din acestea. În Vrancea, controlul calităţii vinului este foarte important pentru că sunt interese mari în joc. (M. BOICU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.