Ultima oră

O săptămană de evenimente culturale la Adjud

Ziarul de Vrancea
27 sep 2013 1119 vizualizări
In perioada 30 septembrie -6 octombrie, la Adjud, se desfăşoară Săptămana Bibliotecii Adjudene, un eveniment care va reuni cele mai importante personalităţi culturale din judeţ

Amatorii de cultură din Adjud sunt aşteptaţi, de luni, vreme de şapte zile, la biblioteca orăşenească. Săptămana Bibliotecii Adjudene debutează luni cu lansări de carte, interpretări de scenete, expoziţii şi spectacole ale unor ansambluri folclorice. Răzvan Oţetea, cercetător şi profesor de istorie în Sascut, judeţul Bacău, lansează, la 11.30, lucrarea “Imaginea epocii ştefaniene în istoriografia romanească”, publicată la Editura Armonii Culturale, din Adjud. Oţetea este şi autor al unei cărţi istoriografice intitulate “Oraşul Adjud în epoca medievală”, lucrare lansată în 2011. De la ora 12.00, elevii Şcolii Gimnaziale din Sascut vor pune în scenă piesa “Vrancioaia şi cei şapte feciori”, iar momentul va fi urmat de un recital de cantece patriotice susţinut de Corul Veteranilor de Război, Filiala ANVR “Eremia Grigorescu”, Bacău. Participanţii la evenimentele bibliotecii vor putea admira, de asemenea, expoziţii de lucrări artistice şi de carte. Săptămana Bibliotecii Adjudene va continua pană duminica viitoare, pe 6 octombrie. Organizatorii au pregătit publicului lansări de carte ale scriitorilor vranceni Liviu Ioan Stoiciu, Adrian Botez, Paul Spirescu, Tudor Cicu şi Doina Popa. Alături de aceştia, graficianul Vasile Anghelache lansează volumul “Album arte plastice”, în cursul zilei de marţi, cand va avea loc şi premierea cititorilor fideli ai bibliotecii. Profesorul nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi este aşteptat şi el la Adjud miercuri, pentru a susţine o conferinţă despre alimentaţia sănătoasă. Recitaluri la chitară şi muzică uşoară, expoziţii de grafică, pictură şi icoane, teste de circulaţie simulate pe calculator şi vizionare de filme – toate promit să atragă un număr mare de vranceni la evenimentul organizat la Adjud. Săptămana Bibliotecii Adjudene se află în acest an la cea de-a 30-a ediţie şi atrage în fiecare an un mare număr de cititori. (Alina-Elena VASILIU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
has, acum 3868 zile, 23 ore, 48 minute, 37 secunde
Ce legatura are imaginea cu articolul? Cred ca ati urcat o alta imagine.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.