Ultima oră

VIDEO!!! Bacinschi a vorbit despre garantia de 300.000 euro pentru Piata Unirii

Iulia Crețu
12 apr 2012 2307 vizualizări
Mai multe elemente de décor şi mobilier urban trebuie reparate sau înlocuite după ce au fost devastate u “broderia” de lemn de la chioşcuri va trebui refăcută tocmai la Mărămureş, după cum a spus Bacinschi u edilul a participat ieri la deschiderea oficială a sectorului şahiştilor, mutînd prima piesă pe tabla unor pasionaţi u după ce vremea se va încălzi, în fiecare duminică, în Grădina Publică va cînta fanfara militară

 Primarul Decebal Bacinschi s-a declarat extrem de mîhnit de vandalii din Piaţa Unirii şi Grădina Publică, care în fiecare zi lasă urme pe mobilierul stradal şi pe obiectele din Grădina Publică. Venind să inaugureze sectorul şahiştilor din parc, edilul s-a oprit să inspecteze stricăciunile de la chioşcul pentru fanfară, dar şi la bănculeţe de pe puţinul spaţiu verde. Bacinschi spune că pentru elementele de la chioşcuri va trebui să vorbească cu meşterii de la Maramureş care au creat “broderia” în lemn. Primăria Focşani a prevăzut o garanţie de aproape 300.000 euro pentru lucrările din centrul istoric al oraşului. “Va trebui să reparăm, dar uşor-uşor cred că tinerii vor înţelege că aceste lucruri le-am făcut pentru ei şi să aibă grija lor. Au rupt elementele acelea, voi vorbi la Maramureş, de unde au fost aduse, să le înlocuim. Am găsit şi bănci rupte şi au aruncat cu bolovani în fîntînile arteziene. Lucrarea este în garanţie, iar constructorul are obligaţia ca toate defectele apărute în urma exploatării acestei investiţii, atît timp cît nu ne aparţin nouă şi le aparţin lor, au obligaţia să le realizeze corect, cum a fost în documentaţie. Noi am prevăzut o sumă destul de mare ca garanţie, aproape 300.000 euro, pe care nu le-am plătit-o. O vom face doar în urma realizării tuturor lucrărilor care nu au fost executate corect”, a spus primarul Decebal Bacinschi.

Bacinschi, prima mutare pe tabla de şah

Edilul a participat ieri şi la deschiderea oficială a sectorului destinat pasionaţilor de şah, la orele prînzului fiind cîteva zeci de persoane care aşteptau să îşi aşeze piesele pe mesele speciale destinate sportului minţii. Unul dintre şahişti i-a oferit primarului o carte de specialitate, iar Decebal Bacinschi a făcut prima mutare pe tabla unor şahişti.

Foto 2 Primarul Bacinschi a fost ieri la [ahi[ti, pentru inaugurarea chio[cului destinat sportului min]ii

Foto 3:“Decalogul Chibiţului”, de Constantin Mitru afişat la chioşcul sahişilor

“Cine promovează mişcarea şahistă, şahul în general, săvîrşeşte un act de cultură. Sportul inteligenţei, aşa l-a numit Goethe, constituie un mijloc de formare a personalităţii umane, în primul rînd pentru tineret”, i-a spus un bătrîn edilului şef. Chioşcul şahiştilor beneficiază de mese speciale, dar şi de mesaje pentru şahişti. “Şahul conţine în sine o mare plăcere, unită cu o satisfacţie pură ce poate fi asociată unei statui fin cizelate sau a unei poezii sublime”, stă scris un citat din Mihail Sadoveanu. La chioşcul şahiştilor sînt interzise jocurile de noroc, ştiut fiind că barbugiii îşi mai fac veacul pe acolo. De asemenea, autorităţile au publicat şi “Decalogul Chibiţului”, de Constantin Mitru: “să tacă; gesturi să nu facă; orice sfat să lese; să n-atingă piese; să nu fredoneze; să n-aprecieze; să nu facă glume; să nu se afume; să nu facă semn; să fie de lemn”. (Iulia CREŢU)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
un focsenean, acum 4393 zile, 10 ore, 8 minute, 48 secunde
unde este parcul nostru TOVARASE bachus?
ma, acum 4394 zile, 6 ore, 27 minute, 31 secunde
Bravo tovarase primar,in sfarsit pimul loc de joaca adevarat pentru 'copii'.
db, acum 4397 zile, 1 ora, 27 minute, 46 secunde
Pai ca sa inteleaga tinerii orice ar trebui in prealabil sa vorbesti cu ei. Daca dom Bacinschi ca primar doar de capul lui ne tranteste mizeria asta pe care dansul o numeste "parc" in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.