Economic

Liber la păşunat pe imaşurile lui Bacinschi

Iulia Crețu
9 apr 2012 1753 vizualizări
In ultimii trei ani au fost solicitări de închiriere doar pentru păşunea de la Slobozia Ciorăşti

Consiliul Local Focşani a fost de acord cu închirierea prin licitaţie publică a suprafeţei de 220,86 ha păşune din Focşani, Boloteşti şi Slobozia-Ciorăşti, care aparţine domeniului privat al municipiului. Suprafeţele de păşunat sînt delimitate astfel: 1,83 ha la Boloteşti, 25 ha la Slobozia Ciorăşti, 10,26 ha la Vîlcele, 8,42 ha la Aviaţie şi 175,34 ha la Mîndreşti. Preţul minim de pornire la licitaţie, după cum a fost aprobat de CL, este de 180 lei/ha/an. Cei care vor închiria suprafeţele, le vor putea folosi pentru păşunatul animalelor numai în perioada 1 mai-31 octombrie 2012. De asemenea, cei care le iau în grijă trebui să le menţină în bune condiţii şi să le cureţe de mărăcinuşuri, plante toxice, pietre sau muşuroaie. “Arderea pajiştilor permanente nu este permisă decît cu acordul autorităţilor competente pentru protecţia mediului. Banii obţinuţi din fonduri guvernamentale şi/sau europene vor fi folosiţi pentru efectuarea de lucrări pe păşune. Se vor respecta regulile agro-zootehnice şi se va muta periodic amplasamentul stînilor în vederea asigurării fertilizării unor suprafeţe cît mai mari de păşune”, se arată în proiectul adoptat de aleşi în luna martie. În ultimii trei ani, singura suprafaţă de păşune închiriată prin licitaţie a fost suprafaţa de 25 ha la Slobozia Ciorăşti, pentru celelalte loturi scoase la licitaţie neexistînd solicitări de închiriere. “Pînă la această dată s-au primit 4 solicitări privind închirierea păşunii din partea unor crescători de animale, persoane fizice”, au spus cei de la Primăria Focşani. Printre cei interesaţi de păşunat animalele pe imaşurile lui Decebal Bacinschi se numără crescătorii Vasile Lădaru şi Ion Roşca din Bîrseşti, Zamfie Enache din Gologanu şi Nicuşor Chesnoiu din Mîndreşti. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.