Home | Actualitatea | Acţiunea de deszăpezire la nivelul municipiului lasă de dorit

Acţiunea de deszăpezire la nivelul municipiului lasă de dorit

Publicat de 1884 vizualizari 13 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Străzile secundare au rămas necurăţate Străzile secundare au rămas necurăţate

Zăpada abundentă a dat bătăi de cap autorităţilor locale u dacă la sfarşitul săptămanii reprezentanţii municipalităţii se lăudau că au situaţia sub control, situaţia din teren, din următoarele zile, a reflectat altă realitate u nămeţii au pus stăpanire pe majoritatea arterelor stradale şi nimeni nu pare că munceşte la degajarea acestora

Pe ici colo mai vezi cate un utilaj care mai adună mormanele de zăpadă de pe margine, însă situaţia pare scăpată de sub control. Încă de duminică, atat primarul cat şi viceprimarii păreau că au situaţia sub control şi că vor fi tot timpul atenţi la ce se întamplă. Dacă după primul viscol, nu se arătau îngrijoraţi că ar fi o iarnă atat de grea spre deosebire de altele. După ninsoarea abundentă de duminică, însă, toate străzile s-au umplut de zăpadă. “Aşteptăm să se potolească vremea să putem interveni cu toate utilajele şi forţa umană pe care o avem disponibilă. Deocamdată, am degajat arterele principale pentru desfăşurarea în bune condiţii a  transportului public în comun”, a declarat duminică, 8 ianuarie, primarul Focşaniului, Cristi Valentin Misăilă, în calitate şi de preşedinte al Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă.  La o simplă privire, situaţia în municipiu în privinţa deszăpezirilor, marţi, 10 ianuarie, arăta că nu s-a intervenit mai deloc în afara catorva bulevarde principale, respectiv Unirii, Brăilei, Cuza-Vodă, Independenţei, Mărăşeşti. Restul arterelor, în special cele secundare au rămas înfundate, cu toată asigurarea din partea administraţiei că vor scoate la lucru toată forţa umană disponibilă, inclusiv asistaţii social.

O altă ninsoare, un alt strat de zăpadă. Administraţia susţine că totul e sub control

Bulevardul Unirii, miercuri, la ora pranzului

Străzile acoperite cu primul strat de zăpadă şi unde s-au împotmolit mai multe maşini au fost acoperite de noul val de ninsoare căzut miercuri, astfel că intervenţia utilajelor va fi şi mai dificilă. Străzile din jurul Pieţei Moldovei, Fulger. Dr. Telemac, Popa Şapcă, Barsei, Dobrogeanu Gherea, Miron Costin sunt alte exemple de străzi unde nu s-a intervenit deloc. Situaţia pare scăpată de sub control, fapt acuzat şi de unii cetăţeni din aceste zone, nemulţumiţi că sunt lăsaţi pe ultimul plan. Primarul spune că, totuşi, cu cele 6 utilaje pe care Direcţia de Dezvoltare le are în dotare s-a făcut ce s-a putut pană la această oră şi că se lucrează în continuare cu toate forţele disponibile. Mai mult de atat, legea nu permite să se închirieze utilaje din exterior, iar investiţii noi nu s-au făcut pentru că se doreşte transferul acestor servicii către CUP Salubritate. Se doreşte, practic, pe viitor, reorganizarea Direcţiei de Dezvoltare de care primarul nu este mulţumit cum a moştenit-o în noul mandat. “Intervenim cu toate forţele pe care le avem şi cu cele  şase utilaje, adică trei lame, două buldoescavatoare şi un tractor. Am avut ajutor şi de la cei de la CUP Salubritate, ENET, Transport Public, dar şi de la cateva societăţI comerciale care ne-au sponsorizat şi cărora le mulţumim pe această cale. Asigur toţi cetăţenii că maine dimineaţă va fi o altă faţă a oraşului. Garantat va fi mai bine. Din păcate, avem legea care ne opreşte să încheiem contracte de prestări servicii şi ne descurcăm cu ce avem. Am anticipat că vom avea dificultăţI, dar am preferat să nu facem investiţii pană nu transferăm toate aceste servicii către CUP Salubritate”, a declarat miercuri, 11 ianuarie, Cristi Misăilă cu privire la acţiunea de deszăpezire. În aceste zile, au fost mobilizaţi cei 70 de angajaţi ai Direcţiei de Dezvoltare şi cei 40 de angajaţi de la spaţii verzi, în jur de 30 de persoane care primesc ajutor social pe Legea 416, chiar şi deţinuţi în baza contractului cu Administraţia Penitenciarelor. În continuare se va lucra la curăţarea străzilor şi se vor mobiliza, după spusele reprezentanţilor administraţiei locale, şi forţele disponibile ale societăţilor comerciale unde consiliul local este acţionar majoritar. Cetăţenii sunt rugaţi să nu mai arunce zăpada în stradă, eventual, pe cat posibil, să o arunce pe spaţiile verzi.

Liberalii îi cer lui Misăilă să deszăpezească în toate cartierele

PNL Focşani îi cere primarului Misăilă să se ocupe serios de deszăpezire şi să fie prezent în oraş în fruntea echipelor care lucrează pe teren pentru a curăţa străzile. Din informaţiile pe care le au liberalii, edilul PSD a fost plecat într-o minivacanţă în perioada 6 - 8 Ianuarie 2017, adică exact în zilele în care echipele de intervenţie curăţau oraşul de zăpadă. ”Pe zeci de străzi din Focşani nu s-a intervenit deloc sau aproape deloc, astfel că şoferii şi pietonii au avut de suferit. Imaginile postate de focşăneni pe reţelele de socializare, dar şi în mass-media, sunt elocvente în acest sens. În consecinţă, PNL Focşani îi solicită primarului Misăilă să se ocupe în mod serios de următoarele etape de deszăpezire şi să coordoneze la faţa locului acţiunile din urbea de pe Milcov, în toate cartierele, fără a-şi mai programa plecări din Focşani în scop turistic. Nu vrem să dăm detalii despre locul în care s-a aflat primarul de Focşani între 6 şi 8 ianuarie, pentru că ţine de viaţa privată, dar îi solicităm să dea dovadă de responsabilitate”, se arată într-un comunicat trimis de către Departamentul de Comunicare al PNL. Primarul Misăilă neagă aceste acuzaţii spunand că sunt neîntemeiate cat timp a fost în permanenţă de serviciu, chiar dacă a fost weekend şI că, aceste barfe, probabil, sunt venite din partea unor persoane rău intenţionate. “Pe 6 ianuarie, la ora 8 dimineaţă, făceam şedinţa pentru Comitetul local pentru situaţii de urgenţă şi sunt o mulţime de oameni care pot confirma asta, pe 7 ianuarie am fost pe teren, de serviciu toata ziua, şi am mers şi după utilaje, iar pe 8 ianuarie am fost şi la padoc să verific situaţia de acolo de unde, de altfel, am postat şi o filmare pe facebook.  Dacă nu am fost în birou, nu înseamnă că nu am fost în oraş. Am fost, începand de la ora 9 dimineaţă, continuu pe străzi, cetăţenii care m-au văzut pot confirma. Nu mă justific în faţa consilierilor PNL care nu au ieşit încă la deszăpezit. Probabil că m-au văzut în costumaţie de ski, dar asta mi se pare costumaţia adecvată de iarnă”, a replicat Cristi Misăilă celor de la PNL. (A.T.)

Subscribe to comments feed Comentarii (13 publicate)

avatar
mircea n. 12-01-2017
las-o dracu de greseala , rezolvati problema deszapezirii. Chiar suntem in varf de munte? Saptamana viitoare vin iar ninsorile si autoritatile dorm.
avatar
mina 12-01-2017
Alo, autoritatile locale, mai e un pic si vine primavara iar pe strazile din jurul scolii nr. 3, e zapada pina la briu. Sa stiti ca si cetatenii din aceasta zona au aceleasi drepturi ca si voi, cei ce stati in birourile calduroase de la primarie, prefectura, cj . Mergeti prin oras mai iesiti de la caldurica, pe toate stradutele sa vedeti ce jale este.
avatar
teo 12-01-2017
hai sa te vedem ziarul de vrancea daca esti asa impartial cum ai demonstrat pana acum , ne publici o lista cu capusele de anul acesta la deszapezire? Sigur nu lipsesc maharii psd.
avatar
tmstoma 12-01-2017
unele strazi nu au vazut deloc deszapezire, si sunt cateva!!!
avatar
Gior 12-01-2017
S-a deszapezit bine si asa cum trebuie. Pe strada mea si pe celelalte de langa, se poate circula fara probleme. Voi vreti sa dispara zapada cu totul si daca se poate sa transformam iarna in primavara. Niciodata nu o sa gasesti oameni multumiti. Eu am iesit in fata casei mele si am deszapezit timp de doua ore chiar si in fata vecinilor mei. Nu mai fiti rai si carcotasi. Toti cei care comenteaza negativ sunt niste puturosi sau "acoperiti" de la alte partide politice.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
-3
Report as inappropriate
avatar
Vali Crintea 12-01-2017
Ups
avatar
geo 12-01-2017
articol foarte bun. Poate se sesizeaza Antifrauda si Curtea de Conturi asupra contractelor dubioase cu deszapezirea. Cine sunt beneficiarii si pe ce lucrari " neexecutate" se spala banii pentru binele partidului.
avatar
PETRIK 12-01-2017
APROPOS... CE SE MAI AUDE DE MASINA DE TOPIT ZAPADA CU CARE VA LAUDATI CA O ACHIZITIONATI? PODURI SUSPENDATE?
avatar
argatu 12-01-2017
Eu nu cred ca e face deszapezire. Nu cred ca au cu ce sau sunt stricate. Nu vreau sa par carcotas dar plec din sud dimineata la 7:15 si ajung la spital la 7:30 si nu vad nici un utilaj. Seara plec la 5:20 si poate mai intarzii putin prin trafic sau fac niste cumparaturi si astfel ajung mai tarziu , dar pe tot traseul parcurs si intr-un interval de timp mai larg , tot nu vad nici un utilaj de deszapezire. Cand sa ies sa-l vad si eu si mai ales unde face deszapezirea caci in zona Sud nu le prea vad , chiar deloc.
avatar
Din Focsani 12-01-2017
Indiferent cate personae ati scoate la dezapezire (angajati ori asistati) nu se cunoaste nimic in urma lor. Oamenii nu sunt urmariti, organizati sau normati de catre cineva din primarie si-n acest caz, dupa ce isi iau uneltele in primire, ii puteti vedea stand ciotca, ore in sir, in fata unui bar, a unui filtru de cafea , ori pe banci sau pe scarile de intrare la blocuri, cu ceva de baut intr-o mana si cu telefonul la ureche. Altii, mai evoluati, se aseaza pe o banca si stau cu lopata langa ei si cu ochii pe tabletele din dotare. Asa a fost saptamana trecuta pe str. Al. Vlahuta. Nu trece nimeni de la primarie, macar la sfarsitul programului, sa vada ce s-a facut.
avatar
. 12-01-2017
cine face domnilor deszapezirea in focsani? am vazut un camion cu lama cu numarul mun , deci cred ca e al primariei , un tractor cu lama si niste bascule cu nr. de bucuresti. As dori sa fie o lista cu toate utilajele precis cu numar de inmatriculare , data si ora de lucru i mai ales zona de lucru , sa vedem si noi cand , unde si cine munceste pe banii nostrii si fara sa vedem rezultate. Cand e public domnule primar cine face deszapezirea?
avatar
cititor 12-01-2017
Intrebarea este: D-nule ZIAR pana astazi nu ati vazut zapada din focsani, s-au s-a asteptat al doilea viscol ptr reportaj.
avatar
ANTI CAPUSE 11-01-2017
In loc sa faca deszapezirea normal Primaria Focsani prin sectia Directia de Dezvoltare Servicii Publice care are in dotare utilaje,tractoare , freze etc , se opteaza pentru sifonarea banului public catre cotizantii psd si se incredinteaza lucrari firmei vesnice abonate la deszapezire SC BITIONFOR SRL. Chiar suntem curiosi la cate miliarde lei vechi ajunge contractul si anul acesta.
total: 13 | afişare: 1 - 13

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36
Calendar creștin- ortodox: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor (Denia Canonului Mare)
Calendar catolic: Sf. Eustasie, ep.

Maxima zilei: „Vremurile noastre sunt vremea mediocrității, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacității de a te apuca de treabă și a dorinței de a avea totul de-a gata.” (Feodor Mihailovici Dostoievski)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5500 lei
1 Dolar American (USD) – 4.1870 leiUltimele stiri / locale

Ultimele stiri nationale

Newsletter

Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail