Ultima oră

S-a aprobat rectificarea bugetului local pe anul 2016

Alexandra TĂTARU
24 nov 2016 1548 vizualizări
Aleşii locali au fost invitaţi în şedinţă ordinară u pe ordinea de zi au fost 37 de proiecte de hotărare şi toate proiectele au fost votate de cei 19 consilieri prezenţi

Consilierii locali focşăneni au fost convocaţi joi, 24 noiembrie 2016, la o nouă şedinţă ordinară. Iniţial, au fost prevăzute 30 de proiecte de hotărare, însă primarul Misăilă a mai adăugat încă şapte proiecte pe ordinea de zi, pe care le-a supus aprobării majorităţii. Unul dintre subiectele care a iscat discuţii moderate a fost cel de alocare a banilor pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă. 

 

Consilierii PNL sunt bănuiţi de PSD că primesc directive de la Cioloş

 

Modificările au condus la rectificarea bugetului general al municipiului Focşani pe anul 2016. Aceste modificările au cuprins sume suplimentare propuse spre a fi alocate unor instituţii şcolare, reparaţii la baza sportivă “Milcovul”, suma pentru “tradiţionala masă de 1 Decembrie”, Targul de Crăciun, acordare de premii unor sportivi , precum şI transferuri de bani necheltuiţi de la bugetul Ţării Vrancei la Ateneul Popular pentru activităţi cultural diverse.
 

Proiectul “Hrana pentru oameni”, de 1 decembrie, va costa 14 mii lei
 

Consilierii PNL s-au abţinut de la votul general al bugetului modificat, dar au aprobat cateva proiecte incluse, în special cel care prevede tradiţionala pomană de 1 Decembrie. “Salutăm iniţiativa “Hrană pentru săraci, dar ne dorim ca aceasta să nu constituie un acţiune pentru a obţine capital electoral”, a intervenit consilierul PNL, Dan Buzoi. Bogdan Matişan a reproşat consilierilor PNL că aceştia primesc directive de la Bruxelles, prin intermediul lui Cioloş, să boicoteze Ziua Naţională, tocmai pentru că s-au abţinut de la proiectele propuse pentru această zi. În replică, consilierii PNL au declarat că sunt doar nemulţumiţi că trebuie să voteze mereu sume suplimentare şi că nu se consideră bugetul votat la începutul anului financiar. Bugetul alocat Sărbătorilor de Iarnă va fi puţin peste 400.000 lei.
În Consiliul Local au mai fost discutate şi alte proiecte precum desemnarea unor reprezentanţi în Consiliile de Administraţie în diferite instituţii, aprobarea împărţirii municipiului Focşani în şase zone de lucru, arondarea consilierilor locali pe aceste zone şi constituirea grupurilor de dialog, inventarieri de bunuri care aparţin domeniului public al municipiului, aprobarea înfiinţării Parking Focşani SRL, închirieri şi repartiţii de locuinţe din fondul locativ stat, înfiinţarea unui Club de şah etc. (A.TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.