Ultima oră

Ploile au adus iar inundaţii. Vrancea rămâne sub cod galben de ploi

Ziarul de Vrancea
28 iun 2016 2037 vizualizări
Pe şoseaua E85 s-a circulat cu dificultate în urma ploilor de ieri. În zona Moldovei s-au anunţat câteva zile cu perioade de instabilitate.

Meteorologii au anunţat perioade de instabilitate atmosferică în aceste zile. Ieri, între orele 14.00 – 23.00, gradul de instabilitate atmosferică a fost ridicat, iar local s-au anunţat cantităţi de apă de peste 60 - 70 de litri/metrul pătrat. Ploile căzute au creat probleme atât în Focşani, unde mai multe zone au fost inundate, dar şi în judeţ. Din cauza ploilor torenţiale căzute marţi dimineaţa, traficul rutier pe E 85, în zona municipiului Adjud, s-a desfăşurat cu greutate. Maşinile au putut avansa doar pe un singur sens. Dificultăţile au fost între Pufeşti şi Adjud, pe o porţiune de câteva sute de metri, acolo unde drumul a fost inundat de râul Trotuş luna trecută. Situaţia a fost şi de această dată cauzată de acumulările de apă de pe carosabil, pe o distanţă de aproximativ 300 de metri, la kilometrul 223, după cum a comunicat Centrul Info Trafic. Marţi după-amiază, traficul s-a reluat normal, pe cele două benzi ale celor două sensuri de mers. De asemenea, sunt probleme şi la Jitia, unde este activă o alunecare de teren care s-a declanşat în urmă cu o lună. Practic, un versant a început să coboare spre albia Râmnicului blocând un sens de mers. Autorităţile încearcă să meţină drumul circulabil.  

Instabilitatea atmosferică se menţine

Vremea capricioasă continuă să ne facă probleme. În intervalul 28 iunie, ora 23,00 - 29 iunie, ora 11,00, judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău se vor afla în continuare sub Cod portocaliu, iar ploile vor continua să aibă caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor mai depăşi local 60 litri/metrul pătrat.  Tot marţi, începând cu ora 10,00, până la ora 23.00, Capitala şi 31 de judeţe se vor afla sub Cod galben de averse. Astfel, în zonele montane, precum şi în Moldova, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Maramureşului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri/metrul pătrat şi punctiform 50 de litri/metrul pătrat, cu precădere în zona montană. Ulterior, în intervalul 28 iunie, ora 23,00 - 29 iunie, ora 11,00, Codul galben de ploi se va restrânge la 18 judeţe, respectiv Maramureş, Bistriţa Năsăud (jumătatea de est), Mureş (parţial), Harghita, Braşov, Covasna, Sibiu (partea de sud), Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova (jumătatea de nord), Dâmboviţa (jumătatea de nord), Argeş (jumătatea de nord). Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul respectiv, aria manifestărilor de instabilitate atmosferică se va restrânge către partea de est şi sud-est a ţării. Astfel, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi local a Carpaţilor Meridionali vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de vânt. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri/metrul pătrat şi izolat 45 - 50 litri/metrul pătrat. (M. B., D C.)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.