Ultima oră

Şedinţă la Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Gabriel Sava
28 apr 2016 1229 vizualizări
Membrii CJSU au avizat şi procesele verbale întocmite de comisiile mixte de validare a pagubelor semnalate în perioada februarie - aprilie 2016.Valoarea totală a pagubelor a fost estimată la circa 258 mii lei

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea s-au întalnit înainte de sărbători într-o şedinţă extraordinară convocată la sediul Prefecturii în cursul zilei de joi. Pe ordinea de zi s-au regăsit avizarea „Planului de analiză şi acoperire a riscurilor actualizat pe anul 2016” şi a „Planului comitetului judeţean pentru asigurarea cu resurse umane, materiale şi financiare necesare gestionării situaţiilor de urgenţă pe anul 2016”, plan ce include şi planurile comitetelor locale de asigurare cu resurse umane, materiale şi financiare. „Planul de analiză şi acoperire a riscurilor este documentul care cuprinde riscurile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă identificate pe teritoriul judeţului Vrancea, măsurile, acţiunile şi resursele necesare pentru managementul riscurilor respective, iar scopul acestui document este acela de a  asigura cunoaşterea de către toţi factorii implicaţi a sarcinilor şi atribuţiilor ce le revin premergător, pe timpul şi după apariţia unei situaţii de urgenţă, de a crea un cadru unitar şi coerent de acţiune pentru prevenirea şi gestionarea riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă şi de a asigura un răspuns optim în caz de urgenţă, adecvat fiecărui tip de risc identificat”, au precizat reprezentanţii ISU Vrancea prin intermediul unui comunicat de presă. În cadrul aceleeaşi întalniri s-au supus avizării procesele verbale întocmite de comisiile mixte de validare a pagubelor semnalate în perioada februarie – aprilie 2016 de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Odobeşti, Valea Sării, Gura Caliţei, Andreiaşu de Jos, Mera, Cîrligele, Cîmpuri, Răcoasa, Vizantea-Livezi, Nistoreşti, Bogheşti, Rugineşti, Nereju, Năruja, Tulnici, Bîrseşti, Vintileasca, Chiojdeni, Dumitreşti, Vîrteşcoiu, Milcovul, Gugeşti.

S-a aprobat şi raportul de apărare împotriva inundaţiilor

În încheierea şedinţei, s-a aprobat Raportul de sinteză privind apărarea împotriva inundaţiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcţiile hidrotehnice şi poluării accidentale în judeţul Vrancea, în perioada 10– 12 martie 2016. „Astfel, în acest interval, pe teritoriul judeţului s-au semnalat precipitaţii  sub forma de ploaie şi ninsoare, maxima de precipitaţii înregistrându-se în localitatea Colacu, comuna Valea Sării – 25,2  l/mp. Pe râurile interioare judeţului s-au înregistrat creşteri de niveluri şi debite fără atingerea şi depăşirea cotelor de apărare. Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au acţionat conform planului de apărare împotriva inundaţiilor privind asigurarea şi funcţionarea fluxului informaţional. Au fost transmise avertizările la structurile judeţene şi cele locale, iar comitetele pentru situaţii de urgenţă au acţionat pe plan local cu utilaje proprii pentru înlăturarea consecinţelor manifestărilor hidrometeorologice. Raportul de sinteză realizat la nivel judeţean în urma manifestării acestor fenomene periculoase relevă că au fost afectate 17,2 km străzi/uliţe, valoarea totală a pagubelor fiind estimată la cca. 258 mii lei”, se mai arată în comunicatul ISU Vrancea. (Gabriel SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.