Timp Liber

Cel mai mare festival de Știință, Tehnologie și Literatură SF, Sci+Fi FEST 2017, va avea loc la sfârșitul lunii

Alexandra TĂTARU
18 sep 2017 1229 vizualizări

Cea de-a doua ediție a Sci+Fi FEST 2017 se va desfășura la București, la Biblioteca Națională, în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie.

După succesul foarte mare pe care l-a avut prima ediție, din 2016, festivalul de știință și literatură SF, Sci+Fi FEST 2017, organizat de echipa Știință & Tehnică împreună cu numeroși parteneri, se va desfășura pentru a doua oară în perioada 30 septembrie – 1 octombrie la Biblioteca Națională a României. Potrivit organizatorilor, Sci+Fi FEST 2017 își propune să aducă în fața publicului larg oameni de știință, cercetători, inventatori, antreprenori, profesori universitari, alături de scriitori science fiction, critici și promotori ai SF-ului românesc. Directorul onorific al evenimentului este cunoscutul jurnalist de știință Alexandru Mironov, regizor fiind Alice Barb.

Oameni de știință, scriitori și ultimele apariții în materie de tehnologie în același loc

Atât la exteriorul, cât și în atriumul Bibliotecii Naționale a României, vor fi amenajate mai multe sectoare care se adresează tuturor categoriilor de persoane, cu pasiuni diferite. În parcarea bibliotecii veți găsi o zonă de carte SF&F, cu standuri speciale, în care cele mai importante edituri de carte SF din România vor prezenta cele mai noi titluri de carte science fiction și fantasy, o zonă de ASTRONOMIE – unde cele mai mari astrocluburi din România vor expune telescoape profesioniste (peste 20) și vor oferi observații astronomice, workshopuri și prelegeri de astronomie gratuite, o zonă ECO, dedicată tehnologiilor „verzi”, prietenoase cu mediul înconjurător, respectiv tehnologii eco, mașini electrice, roboți etc. și, nu în ultimul rând, o zonă de CATERING, cu alimente și băuturi non-alcoolice.

În interiorul bibliotecii vor fi amenajate standuri ale celor mai importante Institute de Cercetare și Dezvoltare din România; colțuri tematice speciale cum ar fi colțul Marte – în care literatura științifică și science fiction își dă întâlnire cu știința; colțul Jules Verne – dedicat cărților și predicțiilor marelui scriitor; o zonă de REALITATE VIRTUALĂ unde, cu ajutorul  echipamentele de VR, se vor face demonstrații live, interactive. Mai sunteți invitați în zona de ROBOTICĂ în care veți găsi roboți demonstrativi, în zona de IMPRIMANTE 3D se vor face, de asemenea, demonstrații live, interactive cu publicul. Copiii vor fi foarte fericiți în zona lor, specială, și vor avea ca ghid, prin ”Orășelul Cunoașterii”, pe Profesorul Trăsnit” de la Fun Science. Dacă sunteți pasionați de jocuri, o zonă este dedicată GAMING-ului. Partenerii de la PC Garage aduc 20 de stații de gaming performante cu ajutorul cărora copiii se vor întrece în competiții de jocuri cu premii. ”Pe scena mare a festivalului, amplasată în atriumul Bibliotecii, vor fi prezentați toți expozanții, oamenii de știință și scriitorii SF vor ține prelegeri tematice și mini-conferințe; tot aici, se vor decerna premiile și vor avea loc concertele muzicale. Vă așteptăm în număr cât mai mare să celebrăm interacțiunea dintre știință și imaginație în cadrul celei de-a doua ediții Sci+Fi FEST!”, ne-a mai precizat Marc Ulieriu, redactor șef al revistei Știința și Tehnică. Evenimentul este organizat împreună cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Biblioteca Națională a României și realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București, Muzeul Național al Literaturii Române și Muzeul Municipiului București. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.