Timp Liber

VIDEO!!! Delmar 2013 a debutat cu mai mulţi concurenţi şi trupa Pact pe scenă

Ziarul de Vrancea
7 nov 2013 2815 vizualizări
Numărul concurenţilor la Delmar s-a dublat faţă de anul trecut, la fel şi valoarea premiilor.“Organizarea concertelor în aer liber, gratuit, poate fi benefică pe termen scurt, dar pe termen mediu şi lung nu e bună pentru artişti”, susţin cei de la trupa Pact, care au cantat aseară la Ateneu. Ediţia cu numărul 38 a Festivalului de Muzică Uşoară Romanească “Florentin Delmar” a debutat ieri seară cu doar în jur de 100 de spectatori în sala mare a Atenului, dar cu mult mai mulţi concurenţi înscrişi în concurs faţă de anul trecut, care şi-au propus să convingă juriul de calităţile lor vocale.

Dacă în 2012 au fost înscrişi în competiţia muzicală doar 11 tineri, iată că anul acesta s-a dublat numărul celor care caută consacrarea în muzică, trofeul Delmar fiind unul ravnit de tinerii artişti. E drept că anul acesta şi valoarea financiară a premiilor s-a dublat, suma totală ajungand la 13.000 lei. Din cei 24 de concurenţi nu mai puţin de 8 sunt de Vrancea, în timp ce restul sunt din oraşe precum Brăila, Iaşi, Constanţa, Bucureşti, Călăraşi, Mioveni, Barlad etc. Juriul îl are în frunte pe Horia Moculescu, personaj care nu mai are nevoie de nicio prezentare, iar prezentatoarea festivalului este vedeta TV Alexandra Velniciuc, acesta prezentand evenimentul şi-n ultimii ani. Dragoş Paraschiv, Andreea Gatej, Alexandra Pătrunjel, Răzvan Baciu, Thalida Trofin, Alexandra Stanciu, Daniel Bahnea şi Andreea Ţucă sunt vrancenii noştri înscrişi la concurs. Diseară, începand cu ora 19.00, va avea loc cea de-a doua parte a concursului şi ultima de altfel, iar la capătul ei se vor afla caştigătorii, dar nu înainte ca Paula Seling să performeze şi ea pe scena Ateneului focşănean.


Artiştii şi Internetul
 

Festivalul a fost deschis de Rodica Tudor, caştigătorea ediţiei trecute

Evenimentul a fost prefaţat de o conferinţă de presă a trupei Pact, membrii band-ului vorbind despre planurile lor, dar şi despre condiţia artistului roman confruntat cu… internetul. Înainte de concert, Leo Iorga (voce), Adrian Ordean (chitară), Alexandru Ardelean (chitară), Marian Lacke Mihăilescu (bass) şi Cristi Iorga (baterie) au povestit că trupa Pact a luat fiinţă în urmă cu un an. Aceştia au spus că numele “Pact” se vrea a fi mai degrabă o înţelegere între membrii trupei, şi nicidecum, că ar avea vreo conotaţie cu fosta trupă Compact. „Când ne-am ales numele nu am avut nicio conoţaţie cu Compact. Pur şi simplu am făcut un pact”, a declarat Leo Iorga. De asemenea, membrii PACT au declarat că în urma primului spectacol susţinut la Bucureşti, la Hard Rock Cafe pe 8 decembrie 2012, nu se aşteptau să aibă atâta succes, ca lumea să fie atât de entuziastă şi să-i primească cu braţele deschise. Important de menţionat este faptul că trupa a înregistrat şi un album, intitulat Numărul 1, care va fi lansat undeva prin iarnă. Numele albumului doreşte să marcheze prima apariţie în această formulă. Producţia acestui album a durat un an de zile, iar membrii Pact speră ca lansarea să fie un succes. Albumul va cuprinde şase piese cunoscute de public din repertoriul fostei trupei Compact, dar şi piese noi, care păstrează aceeaşi linie orchestrală. “Organizarea concertelor în aer liber, gratuit poate fi benefică pe termen scurt, dar pe termen mediu şi lung nu e bună pentru artişti deoarece oamenii se obişnuiesc că-i gratis şi nu mai vin în cluburi, unde se plăteşte biletul. De asemenea, ştim că pe Youtube se vor face nişte modificări ca să nu mai poţi downloada muzica gratis pentru că e munca anoastră, munca artiştilor, indiferent de domeniul de activitate. Acum cateva decenii orice fan al unei trupe îşi dorea să aibă un vinil al acesteia, ceva palbabil. Acum nu mai e aşa”, au mai spus artiştii de la Pact, care au putut fi ascultaţi aseară la Focşani. (O. UNGURU, S. TUDOSE)


Alexandra Velniciuc a devenit prezentatoarea tradiţională a concursului

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.