Timp Liber

Ce balciuri, targuri şi serbări locale au loc de Sfanta Maria în judeţ

Ziarul de Vrancea
5 sep 2013 9780 vizualizări
De la schimb de produse la Bîrseşti, la spectacol cu Balkan Girls la Bilieşti.Si comuna Năneşti îşi serbează ziua în acest week-end, iar autorităţile locale vor organiza chiar şi un concurs de miss pentru sătence

Locuitorii din mai multe comune vrancene vor sărbători duminică zilele comunelor, iar alţii vor participa la targurile anuale tradiţionale de Sfanta Maria. La Barseşti are loc, în punctul Prund, situat chiar la intrarea în localitate, un targ anual de produse la care locuitorii zonei aduc la vanzare animale şi produsele din gospodărie, iar vrancenii din zona de şes vin cu legume, realizandu-se un schimb de produse ce are origini vechi. La Dumitreşti, în satul Motnău, în fiecare an pe 8 septembrie este organizat un balci, la care sunt aşteptaţi toţi vrancenii de pe Valea Rîmnicului. Ziua de 8 septembrie va fi una deosebită pentru vrancenii din Năneşti care îşi sărbătoresc ziua comunei. Aflată la prima ediţie, sărbătoarea va debuta la ora 16,00, pe scena ce va fi amplasă langă Căminul Cultural, cu muzică de fanfară. Pentru a crea atmosferă au fost invitaţi “Buciumaşii” de la Spulber, Ansamblul Folcloric “Ţara Vrancei”, dar şi o formaţie de restaurant din Focşani. Vor fi organizate un concurs de artă culinară şi unul de miss, iar seara se va încheia cu un foc de artificii.

Meşteşuguri şi produse tradiţionale la Bilieşti

Şi bilieştenii vor petrece în aceste zile, comuna sărbătorindu-şi a cincea ediţie. Manifestările încep astăzi cu un simpozion de informare şi promovare intitulat “Accelerarea implementării Strategiei de Dezvoltare Locală GAL Siretul Verde – provocări şi oportunităţi”, organizat de Grupul de Acţiune Locală “Siretul Verde”. Sunt aşteptaţi să participe aproximativ 100 de persoane: membri şi parteneri ai GAL “Siretul Verde”, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, beneficiari, fermieri şi întreprinzători locali din cele 9 localităţi din teritoriul GAL: Bilieşti, Suraia, Vulturu, Rugineşti, Pufeşti, Garoafa, Vanători, Mărăşeşti şi Movileni (judeţul Galaţi), care, după ce vor trage concluziile, vor vizita standul “Meşteşuguri şi produse tradiţionale din teritoriul GAL Siretul Verde”, unde se vor regăsi produse ale locuitorilor zonei. Sambătă, 7 septembrie, vor avea loc un meci demonstrativ de fotbal şi un cros al tineretului, iar ziua duminică, 8 septembrie, după slujba religioasă de la biserica satului, va avea loc o ceremonie de felicitare a cuplurilor din Bilieşti care au împlinit 50 de ani de căsnicie. În această zi va fi organizată şi Ziua Legumicultorului, cele mai frumoase legume ale grădinarilor din apropierea Focşaniului fiind premiate. Seara va avea loc un spectacol artistic cu formaţiile “Brăduleţul” din Focşani, “Rapsodia” din Botoşani, interpreţi locali, printre care Oana Bratu, iar blondele de la Balkan Girls vor încinge atmosfera. Pentru participanţi organizatorii au pregătit şi o tombolă cu premii. Aşadar, dacă nu aveţi planuri pentru week-end, puteţi petrece o zi plăcută de toamnă la sărbătorile localităţilor din judeţ. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.