Timp Liber

Concert comun de Paşte al Orchestei “Unirea” şi Corului “Pastorala”

Ziarul de Vrancea
18 apr 2013 1553 vizualizări
Orchestra de Cameră “Unirea” şi Corul “Pastorala” concertează împreună luni, 22 aprilie, pe scena Ateneului Popular “Maior Gheorghe Pastia” specatcolul fiind unul deosebit, dedicat Învierii Domnului

Intiulat “Slavă întru Cel de Sus”, concertul va avea trei părţi, astfel: în prima parte recitalul va aparţine Corului „Pastorala” cu lucrări din creaţia compozitorilor Gavril Musicescu, Ciprian Porumbescu, Nicolae Lungu şi alţii; a doua parte va aparţine Orchestrei de Cameră “Unirea” care va interpreta lucrări de Johan Sebastian Bach şi Sabin Drăgoi având-o ca invitată pe soprana Alina Lăduncă-Coban. În ultima parte a programului, cele două ansambluri focşănene se vor uni într-un mini-concert vocal-simfonic cu lucrări religioase şi laice. Concertul începe la ora 19,00 şi face parte din cadrul Stagiunii de Concerte 2012 – 2013 a Ateneului. Biletele s-au pus deja în vânzare la Agenţia de bilete a Ateneului la preţul de 20 lei şI 10 lei pentru elevi şi pensionari. O zi mai tarziu, pe 23 aprilie, Ateneul găzduieşte a II-a ediţie a Reuniunii Corale “Laudă suflete al meu pe Domnul”, organizată de Trio Vocal Accord, condus de profesoara Verona Calmîş. Aflată la a III-a ediţie, Reuniunea Corală aşteaptă iubitorii de frumos să asiste la spectacolulul susţinut de formaţiile corale din judeţ care au în repertoriu cantece religioase dedicate Învierii Domnului. Reuniunea va începe la ora 18,00, intrarea fiind liberă. Organizatorii doresc prin acest eveniment să aducă mai aproape de sufletele vrancenilor muzica corală religioasă. Parteneri ai evenimentului sunt Centrul de Zi „Dănuţ”, coordonat de Elisaveta Norocea, şi Ateneul Pastia. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
un cantacios, acum 4025 zile, 23 ore, 22 minute, 51 secunde
Trofeul va fi castigat a doua zi de grupul Sfantul Nectarie de la Manastioara, condus de Barbija Dirijorul si protopreotul NU - I ASA ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.