Timp Liber

Nu rataţi! “Lincoln” rulează la Cinematograful Balada

Ziarul de Vrancea
11 apr 2013 876 vizualizări
Cinematograful focşănean le-a făcut program şi micilor cinefili, care sunt invitaţi în hotelul lui Dracula

Sfarşitul acestei săptămani ar trebui să ne prindă la cinematograf, dacă avem în vedere filmul propus spre vizionare la Focşani. Nominalizat de 12 ori la Oscar şi caştigător a premiilor pentru două dintre premii (cea mai bună scenografie şi cel mai bun actor în rol principal), “Lincoln” a mai caştigat un premiu şi a contorizat 6 nominalizări la Globur de Aur, precum şi un premiu şi 9 nominalizări BAFTA. Regizorul producţiei, Steven Spielberg, ne propune o introducere de 150 de minute în istoria SUA cand preşedinte era Abraham Lincoln, cunoscut mai ales pentru abolirea slcaviei. Acesta va conduce Nordul spre o mare victorie împotriva Sudului în timpul Războiului Civil American (1861-1865), Abraham Lincoln fiind primul preşedinte american care a abolit sclavia şi a desăvârşit unitatea statelor americane. Bazat pe romanul biografic a lui Doris Kearns Goodwin “Rivalii: Geniul politic a lui Abraham Lincoln”, filmul se concentrează pe ultimele luni de viaţă ale lui Lincoln, regizorul insistand asupra surprinderii lui Lincoln ca om al deciziilor ce au dus la scrierea istoriei, chiar dacă pentru a-şi realiza obiectivele a fost nevoit să dea mită politică. Filmul rulează la Cinema Balada din Focşani sămbătă, 13 aprilie, şi duminică, 14 aprilie, de la ora 19,00. Cei mici sunt invitaţi la o serie de aventuri alături de cei mai faimoşi monştri ai lumii, printre care Frankenstein cu soţia, Mumia, Omul Invizibil care vor poposi pentru un sfarşit de săptămană la Hotel Transilvania, extravagantul hotel de cinci stele al lui Dracula. Filmul de animaţie “Hotel Transilvania” rulează la Balada sambătă şi duminică de la orele 15,00 şi 17,00. Preţul unui bilet la oricare dintre filme este de 5 lei. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.