Timp Liber

Valentine’s Day şi Ziua Femeii în capitalele Europei

Ziarul de Vrancea
10 ian 2013 1619 vizualizări
Ofertele agenţiilor de turism pornesc de la 280 euro de persoană dar pot ajunge la 500, în funcţie de pachet .Cu 369 euro vă puteţi distra la Carnavalul de la Veneţia, iar cu 420 euro puteţi vizita Parisul de Ziua Femeii

Nici nu au trecut bine sărbătorile de iarnă că vrancenii au început deja să se intereseze de ofertele agenţiilor de turism pentru Valentine’s Day şi chiar pentru Ziua Femeii. În oferta acestora găsim Lisabona, Barcelona sau Veneţia, în acest ultim oraş avand loc la începutul lunii februarie carnavalul recunoscut pe plan mondial. Aici, un sejur de 4 zile/3 nopţi cazare costă de persoană, cu demipensiune, 369 euro. Plecare se face pe 9 februarie din Bucureşti, cu aterizare la Veneţia şi transfer cu autocarul la un hotel de patru stele. Opţional, după amiază, se poate face o plimbare în centrul Veneţiei. A doua zi, pe 10 februarie, se face tur pietonal în centrul Veneţiei, turiştii putandu-se bucura de frumuseţea carnavalului şi evenimentele zilei, precum şi de vizite la Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor şi Bazilica San Marco. Fastuoasele parade ale carnavalului pot fi admirate şi în ziua a treia, în care se organizează şi o excursie în insulele Burano şi Murano. De Valentine’s Day la Lisabona există un tur al oraşului cu ghid local în care se vizitează cele mai importante obiective turistice, precum Parcul Edward al VII-lea, Avenida da Liberdade, Piata Rossio, cartierul Alfama cu unica sa catedrală ce datează din secolul al XII-lea şi străduţele înguste. Se coboară apoi spre raul Tagus, cu plimbare spre cartierul Belem legat de descoperirile maritime potugheze cu Biserica Dos Jeronimos, Turnul Belem şi Padrao dos Descobrimentos - monument modern dedicat descoperirilor maritime ale Portugaliei.


Ziua Îndrăgostiţilor sărbătorită cu muzică fado


Ziua următoare este programată o excursie opţională la Sintra – declarată de către UNESCO ca făcand parte din patrimoniul universal, Cabo da Roca, Cascais, Estoril. De asemenea, Palatul Regal este unul dintre cele mai importante exemple de arhitectură portugheză, construit în secolele XIV – XVI. Se mai pot vizita oraşul medieval Obidos, un exemplu clasic de aşezare fortificată, cu străzi înguste şi case albe, Abatia de la Alcobaca fondată în anul 1153, iar în Batalha se poate vizita mănăstirea din sec. al XV-lea, o adevarata capodopera a artei manueline. Un loc celebru în lume pe care nu trebuie să îl rataţi, dacă alegeţi să mergeţi la Lisabona, este Fatima, renumit centru religios şi de pelerinaj, putand fi vizitată „capela apariţiilor” Fecioarei Maria în 1917. Ultima seară în Lisabona care coincide cu Ziua Indrăgostiţilor, va fi sărbătorită într-un restaurant cu specific portughez unde se va asculta muzica fado, un gen de muzică plină de emoţie. Sejurul prevede opţional o excursie prin Munţii Arrabida, zonă declarată Parc Natural.


 Valentine’s Day în oraşul perfect –de la 399 euro


Iar dacă doriţi un Valentine’s Day în oraşul de vis al spaniolilor alegeţi un sejur la Barcelona, considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume, iar după unii chiar oraşul perfect. Un sejur de 4 zile/3 nopţi cazare în perioada Sf. Valentin sau de Ziua Femeii costă 399 euro de persoană. Plecările sunt programate exact pe 14 februarie şi 8 martie 2013, prima zi a sejurului fiind destinată trecerii în revistă a celor mai importante repere turistice ale Barcelonei: Plaza Catalunya, Catedrala Gotica, biserica Sagrada Familia (exterior), colina Montjuic şi stadionul olimpic. Cazarea se face la un hotel de patru stele. Ziua a doua este destinată unei excursii la Montserrat ce oferă ocazia vizitării centrului spiritual al Cataluniei, Mănăstirea Montserrat, într-o rezervaţie naturală. În ultima zi a sejurului turiştii sunt îndemnaţi să descopere singuri oraşul Barcelona, cu vizitarea Parcului Guell sau a Muzeului Picasso.


8 Martie, în oraşul îndrăgostiţilor


Nicio femeie nu ar putea să refuze sărbătorirea zilei de 8 Martie în oraşul îndrăgostiţilor: Paris. Un sejur de 5 zile/4nopţi în perioada 6-10 martie 2013 costă 420 euro/persoană. Cazarea se face la hotel de trei stele, iar serile sunt dedicate plimbărilor pe renumita Champs Elysees. În cadrul sejurului se vizitează obiectivele importante ale oraşului, care i-au adus faima: Turnul Eiffel, Domul Invalizilor, Muzeul Louvru, Notre Dame, Opera Garnier, Place de la Concorde, Arcul de Triumf, dar nelipsite vor fi şi croazierele pe Senna. Ca excursie opţională, pentru 60 euro, este propusă vizitarea castelului Versailles, un monument remarcabil, devenit în 1682 reşedinţa permanentă a regelui Ludovic al XVI-a. Propuneri pentru Ziua Femeii mai sunt şi pentru Viena, unde un sejur de 5 zile/4 nopţi costă 295 euro de persoană. Oferte sunt şi pentru alte oraşe ale Europei, iar tot ce trebuie să faceţi este să vă decideţi, asta dacă dispuneţi de un buget important. În caz contrar, o cină romantică, la restaurant ori acasă, poate fi perfectă. Important este să existe iubire. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.