Timp Liber

Vreţi să faceţi plajă de Revelion la Oceanul Indian? Atunci mergeţi în Kenya

Ziarul de Vrancea
4 oct 2012 1595 vizualizări
Agenţiile de turism din Vrancea au inclus în oferta de anul acesta Revelionul în Kenya, Africa de Sud ori Thailanda, la preţuri destul de piperate însă. Nici Rusia nu este de neglijat, unde puteţi petrece noaptea dintre ani într-o atmosferă de vis la Moscova sau la Sankt Petersburg. Cea mai ieftină ofertă pentru noaptea dintre ani rămane Budapesta

  Din dorinţa de a veni cu ceva nou pe piaţă, agenţiile de turism caută destinaţii “virgine” pentru turiştii romani. Astfel, noutatea Revelionului din acest an o reprezintă Kenya, ce oferă posibilitate de plajă şi safari la Oceanul Indian. “Acest lucru a fost posibil ca urmare a schimbării condiţiilor de a intra în această ţară, gama de vaccinuri obligatorii fiind redusă”, după cum ne-a declarat Cristina Chelmuş, reprezentaa Agenţiei “Paralela 45”, în a cărei ofertă se află această destinaţie. Pentru perioada 28 decembrie 2012 – 4 ianuarie 2013, turiştii tentaţi de această destinaţie au trei variante pe care agenţiile le pun la dispoziţie: cazare la hotel de 3 stele cu all inclusive, la hotel de 4 stele cu demipensiune ori all inclusive,  sau la hotel de 5 stele cu demipensiune. Preţul se situează între 1.774 euro şi 2.364 euro.

Există două variante şi pentru serviciile incluse, astfel: varianta 1 – cursă charter (zbor direct) Bucureşti – Mombasa – Bucureşti, transferuri aeroport – hotel – aeroport, 7 nopţi cazare şi masă (potrivit alegerii turistului), excursie de o zi în Parcul Naţional Shimba Hills, masa de Revelion la hotelul ales; şi varianta 2 – cursa charter  Bucureşti – Mombasa - Bucureşti, transferuri aeroport – hotel – aeroport, două nopţi cazare cu pensiune completă şi safari în Parcul Naţional Tsavo Est, cinci nopţi cazare şi masă la un hotel ales din ofertă, masa festivă de Revelion. Iar dacă alegeţi să mergeţi de Revelion în Kenya vă trebuie şi ceva bani în plus, întrucat agenţia nu a inclus în costul sejurului taxele de aeroport şi catering, care sunt obligatorii, de 295 euro/persoană, taxa de viză de 50 euro/persoană, asigurarea medicală de 65 lei/ persoană şi excursiile opţionale.

Ce ziceţi de un masaj thailandez?

Dacă nu vă tentează Kenya, atunci poate Africa de Sud! Pentru această destinaţie s-au vandut bilete pentru un grup organizat, preţul unui sejur de 8 zile ( 7 nopţi cazare) plecand de la 1.665 euro/persoană. Următoarea destinaţie solicitată de romani, ca cerere pentru Revelion, în ceea ce priveşte destinaţiile exotioce, este Thailanda, potrivit agenţilor de turism, unde şi preţul unui sejur este ceva mai mic: 1.225 euro/persoană, la care se adugă taxele. Printre ofertele agenţiilor de turism se mai află şi Dubai, unde sejurul în perioada 29 decembrie 2012 – 6 ianuarie 2013 costă 1.090 euro/ persoană, la care se adaugă taxele de aeroport, Hong Kong – 1.185 euro/ persoană, dar şi Cuba, Maroc, Egipt, sau clasicele Roma, Viena, Paris, Istambul, Praga, Lisabona.

Revelionul la Budapesta, cel mai ieftin în afara ţării

Cel mai ieftin Revelion extern este la Budapesta, unde un sejur în perioada 29 decembrie 2012 – 2 ianuarie 2013 costă 199 euro de persoană. Agenţii de turism spun însă că Viena este oraşul preferat de vranceni cand vine vorba despre petrecerea Revelionului.  Un sejur în acest oraş, în perioada 29 decembrie 2012 – 2 ianuarie 2013 sau 30 decembrie 2012 – 3 ianuarie 2013, costă 425 euro/ persoană, la care se adaugă taxele de aeroport în valoare de 125 euro/persoană.

“Cereri mai numeroase sunt pentru Viena, probabil şi pentru că oraşul este faimos pentru atmosfera deosebită de Revelion”, ne-a declarat Cristina Chelmuş, de la “Paralela 45”. Biletele pentru Austria se vand bine şi la Agenţia Agetur. “Am avut solicitări pentru Austria, Republica Dominicană, Dubai, Bulgaria. În cazul destinaţiilor exotice nu serujul este scump, ci biletul de avion, fiind şi distanţe destul de lungi”, ne-a declarat  Dragoş Horhocea, de la Agenţa Agetur.

 

 

Valea Prahovei, cea mai solicitată pentru Revelionul intern

Cat priveşte Revelionul în Romania, cele mai numeroase solicitări sunt pentru Sinaia, Buşteni, Azuga, Bran, Moeciu, unde ofertele pornesc de la 960 lei/persoană. De altfel, rezervările aici s-au făcut încă din primăvară, turiştii beneficiind atunci de o reducere chiar de 30%. Oferte mai sunt la Mărginimea Sibiului, unde preţurile pornesc de la 800 de lei de persoană la o pensiune de 3 margarete şi ajung până la 2.000 de lei pentru 4 nopţi la 4 margarete.

Preţurile sunt la fel ca şi în anii trecuţi, spun operatorii din turism. La fel de curtate sunt şi pensiunile din Maramureş, care sunt rezervate deja în proporţie de 70% pentru Revelion. La o pensiune de trei margarete, un sejur de patru zile şi trei nopţi costă 1.200 de lei de persoană, în preţ fiind inclusă masa festivă de Revelion şi trei mese pe zi. Reprezentanţii hotelurilor şi staţiunilor din ţară îşi lansează zilele acestea la Slănic Moldova, unde are loc Bursa Naţională de Turism, ultimele oferte în ceea ce priveşte petrecerea Revelionului în ţară, precum şi oferta pentru anul 2013. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.