Timp Liber

Info-Educaţie: Elevii nărujeni, în vizită la Mănăstirea Mera

Sorin Tudose
24 mai 2012 1627 vizualizări
Membrii Cercului de folclor “Comoara Vrancei” de la Biblioteca Năruja, alături de bibliotecara Adriana Bratie, directorul educativ Micu Ioan şi de Toader-Titel Chirilă au participat de sărbătoarea Sinţilor Împăraţi Constantin şi Elena la manifestările prilejuite de Festivalul „Cântec de toacă” de la Mănăstirea Mera.

Manifestarea şi-a propus să să promoveze patrimoniul cultural şi religios al Vrancei, în cadrul unui proiect finanţat cu bani europeni. Elevii au prezentat Obiceiurile de Paşti de la Năruja, punand în valoare tradiţiile localităţii dar subliniind şi rolul tot mai divers al bibliotecii în viaţa comunităţii. Vizitatorii au fost răsplătiţi cu multe aplauze, dar şi cu o masă oferită de enoriaşele din Mera şi binecuvantată de părintele paroh Ticu Gavrilă. Ca răsplată pentru efortul elevilor, organizatorii manifestării, Fundaţia „Zi Deschisă”, au sponsorizat şi o deplasare la Rezervaţia „Focul Viu” de la Andreiaşu. (S. T.)


„Ritmurile copilăriei” la Popeşti


Zilele acestea a avut loc prima ediţie a concursului Naţional „Ritmurile copilăriei”, care a avut loc la căminul cultural din Popeşti. Concursul s-a desfăşurat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar, Palatul Copiilor, Direcţia Tineret şi Sport respectiv Ministerul  Educaţiei. Au participat 80 de preşcolari la secţiunile dans popular, dans clasic, dans modern, dans popular stilizat, solişti de muzică populară şi muzică uşoară. De asemenea, concursulul a avut o secţiune de Miss Primavără şi Mister Ghiocel. La final copiii au primit diplome şi premii. Nicolae Ciocănel, edilul comunei, Carmen Dobre, preşedintele Asociaţiei Educatoarelor Vrancea, şi cadrul didactic Ionela Apostu au fost membrii juriului. (S. T.)


Dezbatere despre mobilitate europeană


Asociaţia Potpourri vă propune un weekend educativ constand într-un atelier de lucru pe instrumente europene unde Anamaria Cătănoiu, preşedintele asociaţiei, va prezenta mai multe materiale de studiu. Aşadar, sambătă, 26 mai, începand cu orele 10.00, la Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Vrancea cei interesaţi de astfel de activităţi se vor întalni în vederea explicării instrumentelor de mobilitate europeană, voluntariat şi studii în străinătate. La atelier va participa cu informaţii şi Lia Cazacu, expert de tineret din cadrul DJTS Vrancea. “Tema de lucru este una actuală în context european şi de interes larg pentru toate categoriile de vârstă”, transmit organizatorii. Grantul Grundtvig obţinut de preşedintele Asociaţiei Potpourri, a permis participarea la un curs de mobilitate individuală ce a avut ca obiectiv îmbunătăţirea competenţelor de comunicare eficientă în limba engleză. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.