Timp Liber

Cum sa ne relaxăm iarna în mijlocul căminului nostru

Mihaela Beșleagă
19 ian 2012 1256 vizualizări
Un ceai calmat, o şedinţă de spa sau un exerciţiu de meditaţie sînt binevenite pentru a înlătura stresul şi oboseala acumulate pe parcursul unei zile hibernale

Probabil majoritatea dintre noi răspund la întrebarea “Cum a fost vacanţa de iarnă?” prin: “A fost obositor. Plimbări la părinţi, rude, nopţi nedormite, socializare, zgomot, excese ...”. Un mod de a ne petrece timpul liber în sezonul rece, binevenit după zarva sărbătorilor, este relaxarea în propriul nostru cămin. În următoarele rînduri vă prezentăm cîteva modalităţi prin care vă puteţi destinde, profitînd de căldura casei dumneavoastră. Cea mai la îndemînă metodă este prepararea unui ceai cu efect calmant, aşa cum sînt ceaiurile de valeriană, tei, roiniţă, sunătoare şi levandă. Plicul de ceai trebuie lăsat în apă fierbinte circa 5 minute, pentru a ne bucura de toate beneficiile băuturii. Un ceainic din sticlă prin care se poate vedea culoarea plăcută a licorii poate întregi momentul de pauză spirituală. Pentru doamne, o sedinţă de spa, la îndemîna oricui, aduce relaxare atît fizică cît şi psihică. Rezervă-ţi cîteva minute doar pentru tine într-o abianţă plăcut parfumată, cu muzică relaxantă, apă fierbinte şi lumina difuză a lumînărilor. Adaugă puţină sare de baie în apa din cadă, iar apoi nu ezita să îţi hidratezi pielea cu ajutorul loţiunii de corp. Dansul, artele, lectura unei cărţi şi meditaţia sînt alte modalităţi prin care putem institui liniştea liniştea sufletească. Un exerciţiu simplu de meditaţie implică găsirea unui loc comod, întins pe pat sau aşezat într-un fotoliu moale şi conştientizarea fiecărei inspiraţii şi expiraţii. Fă acest exerciţiu timp de cîteva minute şi concentrează-te la aerul care intră şi părăseşte organismul tău. Seara, alături de de familie, lîngă un pahar cu vin, deschide albumul cu poze din copilărie sau de la evenimentele importante pentru a rememora sentimentele de bucurie şi surprindere plăcută a vieţii. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.