Timp Liber

Expozitii de 24 ianuarie la Galeriile de Arta

Mihaela Beșleagă
21 ian 2011 1132 vizualizări
Expozitiile de arta plastica Salonul de iarna si cea de fotografie Focsaniul - oras al Unirii vor fi deschise in perioada 24 ianuarie - 20 februarie

Ziua de 24 ianuarie va fi marcata prin doua evenimente culturale pregatite de artistii focsaneni. Uniunea Artistilor Plastici din Romania "" filiala Vrancea si Consiliul Judetean va invita la deschiderea expozitiei "Salonul de iarna", luni, 24 ianuarie, de la ora 18.00, la Galeriile de Arta din Focsani. Vor participa cu lucrari: Pompiliu Balasa, Adrian Constantin Arghirescu, Laura Mihaela Gologan, Adrian Mihai Munteanu, Tiberiu Munteanu, Laurentiu Paun, Nicolae Radvan, Elena Stoiciu, Virginia Georgescu""Hossu, Elena Pascu Birhala, Viorica Oana-Kalany, Liviu Nedelcu, Laura Elena Dumitru, Stefan Dumitru, Gheorghita Galan, Gabriela Arghirescu Popa. "Remarcabila este tenacitatea de care dau dovada plasticienii vrinceni. Au vrut mereu sa arate ca si la ei acasa se poate face arta de buna calitate, ca si la Focsani e loc pentru evenimente artistice. Au reusit. Nu e putin lucru in vremuri de prigoana culturala si morala, ca cele in care traim astazi", a sustinut criticul de arta Luiza Barcan, care va prezenta expozitia. Curatorul expozitiei este Liviu Nedelcu. Lucrarile pot fi admirate in perioada 24 ianuarie "" 20 februarie 2011. A doua expozitie pregatita tot pentru 24 ianuarie este cea de fotografie intitulata "Focsaniul "" oras al Unirii". Expozitia va fi deschisa cu o ora mai devreme, la 17.00, in aceeasi locatie a Galeriilor de Arta. Va expune Adrian Teodorescu, iar expozitia va fi deschisa publicului in aceeasi perioada, 24 ianuarie-20 februarie. Evenimentele se organizeaza pentru a completa din punct de vedere cultural programul organizat luni, 24 ianuarie, in Piata Teatrului, pentru a celebra ziua in care s-a infaptuit, in 1859, Unirea Principatelor Romane. La sarbatorirea a 151 de ani de la Unirea Principatelor Romane este asteptat si presedintele Traian Basescu, dar si alte oficialitati de rang inalt. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.