Timp Liber

Refacerea la munte dupa sarbatori, la preturi dezumflate

Mihaela Beșleagă
7 ian 2011 978 vizualizări
Daca vreti sa va recreati pentru 7 zile intr-o statiune balneara din tara puteti plati 350 lei de persoana u in ianuarie, ofertele la munte sint cu 10-20% mai ieftine decit anul trecut in aceeasi perioada Dupa niste sarbatori pline, cu mese copioase, va puteti recupera in statiuni de odihna si tratament din tara, la preturi intrate la apa la inceput de an

Pentru ca perioada "de virf" a sarbatorilor de iarna a trecut, hotelierii vor in continuare sa isi atraga clientii, renuntind la preturile "umflate". La acest fapt se adauga ofertele speciale din cadrul a doua programe nationale care vor sa revitalizeze turismul balnear romanesc: "O saptamina de refacere" si "Decada balneara". Daca v-au mai ramas ceva bani in pusculita, pusi deoparte pentru relaxare, puteti lua in considerare si ofertele agentiilor de turism din aceasta perioada, centrate mai ales pe cele doua programe de odihna si tratament. Astfel, pentru sapte zile de refacere puteti plati de la 350 lei de persoana, pret in care sint incluse cazarea, micul dejun la un hotel de doua stele si doua tratamente pe zi. Pentru 10 zile, in "Decada balneara", in care veti beneficia de cazare cu trei mese pe zi, plus tratament, la un hotel de doua stele, veti scoate din buzunar 650 lei de persoana. Statiunile in care va puteti programa un astfel de sejur sint cele recunoscute in tara pentru calitatile apelor sau a aerosolilor: Lacul Sarat, Pucioasa, Covasna, Olanesti, Amara, Felix, Vatra Dornei, Sovata sau Herculane. Cit despre restul statiunilor montane, de pe Valea Prahovei sau din Bucovina si Apuseni, si acestea si-au reconsiderat preturile, astfel incit acestea au scazut pina la nivelul de dinainte de sarbatori, iar in unele cazuri si mai bine. "Am reasezat ofertele pentru acest inceput de an si pot spune ca ofertele sint cu 10-20% mai ieftine decit anul trecut in aceeasi perioada. Foarte multi au scazut preturile in ianuarie, mai ales pentru perioadele de weekend. De exemplu, la pensiunea noastra, Antistress, de la Prahuda, acum cazarea este de 25-30 lei pe noapte, in loc de 40 lei", a spus Ion Roman, patronul agentiei Vrancea Tour. In unele locatii preturile unei vacante au scazut si pina la jumatate. în Complexul Traveland din Poiana Braºov, de exemplu, daca in perioada sarbatorilor pentru un sejur de cinci nopti tariful la cazare era de 160 de lei pe noapte, dupa 3 ianuarie acesta scade la 96 de lei pe noapte. "Sigur, preturile au scazut si cu 50% in aceasta perioada, daca preturile au fost de 10-20 de ori mai mari decit normal de Revelion, de exemplu, cind au fost cererile mai mari", ne-a declarat si Dragos Horhocea, managerul agentiei Agetur din Focsani. Oferta de ianuarie este insa mult mai bogata in ceea ce priveste plecarile in strainatate. Un pachet care include patru nopti la Bruxelles costa 163 de euro de persoana, trei nopti la Londra 186 euro, la Paris 170 euro, in timp ce trei nopti la Roma costa 100 de euro. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.