Timp Liber

5 locuri mai puțin cunoscute de vizitat în România

Ziarul de Vrancea
11 aug 2022 4621 vizualizări

România este o țară frumoasă și presărată cu numeroase bogății naturale și priveliști de-ți taie răsuflarea. Iar legat de bogățiile naturale, ne referim la munți, dealuri, văioage, râuri, lacuri, dar și la multe alte locuri superbe ce merită descoperite.

Obișnuim să călătorim peste hotare și să ne facem vacanțele pe meleaguri străine, fără a fi interesați să explorăm meleagurile mioritice. Poate ar fi bine să ieșim de pe cărările turistice și să descoperim locuri mai puțin cunoscute din România.

România este cunoscută pe plan național și internațional pentru atracțiile consacrate, cum ar fi Castelul Bran, Castelul Peleș, Transfăgărășan, biserici fortificate din Transilvania, Delta Dunării, Valea Prahovei, Mănăstirile din Bucovina, zona Maramureșului, dar dorim să vă aducem în atenți și alte locuri mai puțin cunoscute pe care să le descoperiți în timpul liber.

Biserica Fortificata Prejmer

Biserica fortificată Prejmer este parte al Patrimoniului Mondial UNESCO, însă este mai puțin vizitată decât celelalte biserici fortificate din Transilvania.

Este cea mai mare biserică fortificată din sud-estul Europei și a fost construită în secolul al XIII-lea de cavalerii teutoni. Fiind atât de aproape de oraș, poate fi inclusă în orice excursie de o zi din Brașov. Pe lângă biserica din interiorul cetătii, puteți vizita și încăperile din zidul înconjurător pentru a vedea cum arătau sistemele de apărare ale acelor vremuri.

Podul lui Dumnezeu

Podul lui Dumnezeu din Ponoarele s-a format după prăbușirea tavanului unei peșteri. Podul lui Dumnezeu din Ponoarele (sud-vestul României) este singurul pod natural folosit pentru trafic din lume.Un drum național trece peste pod. Dacă vreți să explorați, coborâși din mașină și mergeți pe jos. Puteți merge sub pod și puteți explora o mică peșteră din apropiere.

Delta Neajlovului și Parcul Natural Comana

La câțiva kilometri de București, se află Delta Neajlovului și Parcul Natural Comana, o zonă naturală sălbatică foarte bine conservată. Are o suprafață de 1100 hectare. Este zonă mlăștinoasă alimentată de râul Neajlov. Dacă doriți să vedeți păsări sălbatice, să vâsliți și să vă bucurați de liniște, Delta Neajlovului este o alegere excelentă. Petrecerea unei zi aici va fi suficientă pentru a vă reîncărca bateriile! Dacă tot ajungeți în zonă, vizitați și Mănăstirea Comana, care se spune că a fost construită de Vlad Țepeș.

Pentru masa de prânz, puteți merge la unul dintre restaurantele din zonă sau la Casa Comana. În timp ce așteptați preparatelor culinare, puteți să intrați pe un casinou online și să vă încercați norocul într-un mod distractiv, cu atât mai mult cu cât puteți beneficia de rotiri gratuite fara depunere.

Castelul Iulia Hasdeu

Dacă ajungeți sau treceți prin Câmpina, nu ratați să vizitați Castelul ”Iulia Hașdeu”, construit între 1894 – 1896 de tatăl acesteia, Bogdan Petriceicu Hasdeu, după ce fiica acestuia a murit la vârsta de 19 ani.Potrivit lui Bogdan, Iulia chiar a proiectat castelul după moartea ei! Legenda spune că Iulia l-a vizitat de dincolo și i-a spus cum ar trebui să arate castelul.După ce vizitați clădirea, s-ar putea să aveți senzația că nu aparține tocmai acestei lumi.

Mausoleul de la Mărășești

Mausoleul de la Mărășești este unul dintre cele mai importante monumente ridicate în România în cinstea soldaților români care au pierit în Primul Război Mondial. A fost ridicat pe locul unde au avut loc luptele din vara lui 1917. Sub deviza ”Pe aici nu se trece”, trupele române au reușit să câștige bătălia în fața nemților.Mausoleul de la Mărășești este cursul șoselei DN2, în localitatea Mărășeși, Vrancea.

Vă dorim călătorie plăcută și descoperiți România!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.