Timp Liber

Prezentator surpriza la Florentin Delmar

Iulia Crețu
11 nov 2005 1429 vizualizări
Prima seara a festivalului Florentin Delmar va fi un remember al festivalului. Recitalurile vor fi sustinute de Vank, Provincialii, Nico si Mondial. Cea mai buna voce va primi un premiu de 500 de euro.

In perioada 23-25 noiembrie se va desfasura la Focsani, in decorul baroc al teatrului "Mr. Gh. Pastia", cea de-a XXX-a editie, una aniversara, a Festivalului de muzica usoara "Florentin Delmar". Organizatorii promit trei seri de exceptie, prima dintre ele fiind dedicata marilor voci care au incintat de-a lungul anilor spectatorii, dar si juriul festivalului. Pe 23 noiembrie vor urca pe scena, intr-un spectacol transmis si de TVR, moderat de compozitorul Horia Moculescu si intitulat "Atentie, se cinta la Focsani!", interpreti precum Ionut Ungureanu, Mihai Traistariu, Daniela Gorfi, Carmen Radulescu sau Paula Grosu, prima laureata a concursului de muzica pop de pe malurile Milcovului. Urmatoarele zile vor fi destinate noilor aspiranti la titlul de cel mai bun, juriul de specialitate fiind nevoit sa aleaga numai 16 concurenti pentru serile de concurs. Mai toate amanuntele referitoare la concurs au fost rezolvate, misterul planind totusi asupra celui sau celor care vor fi gazdele competitiei. Printre numele vehiculate pentru prezentatori se numara si cel al lui Adrian Enache, organizatorii neexcluzind varianta unui moderator din Focsani. "Pentru prezentator avem si o varianta locala. Concursul de interpretare va deschide serile de festival. Dupa interpreti vor veni in recital, in a doua seara, Vank si Mondial, iar in cea de-a treia Privincialii si Nico. La festival se vor cinta si piese compuse de Florentin Delmar, cea mai buna interpretare urmind a fi rasplatita cu un premiu de 250 de euro. Trofeul va fi de 500 de euro, premiul I 300 de euro, premiul II 200, iar premiul III 150 de euro. Premiile sint asigurate de sponsori", a declarat Valentin Gheorghita, directorul Ateneului Popular "Mr. Ghe. Pastia", principalul organizator al festivalului.


150.000 de lei o seara de muzica romaneasca


Pentru aceasta editie aniversara s-a alocat un buget de 592 de milioane de lei, dintre care 392 alocatie bugetara din partea Primariei Focsani, iar restul din incasari sau sponsorizari. Biletele vor costa intre 75.000 de lei la balcon si 150.000 de lei la loja. Cei care vor alege sa petreaca citeva ore in compania muzicii bune vor fi intimpinati in foaierul teatrului si cu o expozitie originala de fotografii. "Vom vernisa in foaier o expozitie «In cuvinte si imagini» cu afisele editiilor trecute, dar si poze din recitaluri, de la concursuri sau articole din presa despre festival. Unele poze sint inedite, printre ele se numara si Paula Grosu careia i se inmineaza trofeul din 1973", a mai spus Valentin Gheorghita. Cu toate ca au primit aproape 600 de milioane de lei pentru organizarea festivalului, la conferinta de presa de ieri rganizatorii s-au prezentat cu bannerul promotional de anul trecut pe care erau trecuti vechii sponsori. Pentru o editie care se doreste a fi aniversara nu s-au gasit 10 milioane de lei pentru un afis de prezentare nou. De asemenea, sint multi sceptici care contesta alegerea desfasurarii festivalului si mai ales a recitalurilor de muzica rock, prestatiile fiind live, in sala de spectacole a teatrului. Este stiut faptul ca zgomotul puternic ar putea afecta structura cladirii, de abia renovata. Cit despre propunerea lansata acum doua luni de consilierii locali, aceea de a dona fondurile strinse din vinzarea biletelor catre sinistrati, ramine de vazut. "Vom vedea daca vom dona sinistratilor acesti bani sau daca vor merge catre «Oraselul Copiilor». Acest lucru se va hotari dupa incheierea festivalului, la sedinta de Consiliu Local din noiembrie. Banii se vor aduna in cont si se va hotari atunci", ne-a spus Decebal Bacinschi, primarul Focsaniului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.