Timp Liber

Fosta sala de cinematograf Balada intra in renovare

Mihaela Beșleagă
9 mai 2008 968 vizualizări
Focsanenii mai au de asteptat pina sa poata viziona un film de calitate intr-un cinematograf modern in orasul de pe Milcov.

Sediul Ansamblului "Tara Vrancei" a intrat in renovare completa, care va cuprinde inclusiv sala de cinema. De citeva saptamini, singurul cinematograf din oras este inchis, din cauza ca firma care furniza filmele de la Iasi a sistat rularea, in plus au fost si ceva probleme tehnice cu proiectorul. "Acum perfectam inscrierea in Registrul Cinematografic, la Bucuresti, de unde vor fi aduse filmele de acum incolo. Cel mai probabil dupa Pasti va veni comisia de evaluare, se va face o noua documentatie. Pina in octombrie, filmele vor rula in continuare in vechea sala, urmind ca dupa aceea, in noua sala, focsanenii sa poata viziona si filme de arta, documentare, de cea mai buna calitate", ne-a spus Maria Murgoci, directoarea Ansamblului "Tara Vrancei", in urma cu trei saptamini. Cel mai probabil, cladirea renovata a fostului cinematograf "Balada" va fi data in folosinta la sfirsitul lunii octombrie 2009. Daca in prezent sala este cotata la gradul 3, dupa renovari si modernizari se anticipeaza ca va fi incadrata la gradul 0, ceea ce presupune ca va fi dotata ultramodern. Renovarea generala a cladirii va cuprinde si amenajarea unor noi cabine, a unei sali de balet si dotari cu aer conditionat. Costul lucrarilor este suportat de Primaria Focsani, renovarea fiind inclusa in proiectul de refacere a Pietei Unirii. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.