Timp Liber

Festivalul-concurs Barbu Lautaru de la Focsani, transmis la TVR

Mihaela Beșleagă
29 feb 2008 1832 vizualizări
Opt tineri interpreti vrinceni de muzica populara s-au duelat miercuri seara pentru un loc in finala festivalului-concurs "Barbu Lautaru", prin care li se ofera sansa de a fi descoperiti si promovati la nivel national.

Concursul, care s-a desfasurat in sala de spectacole a Ansamblului "Tara Vrancei", a atras citeva zeci de vrinceni, care au umplut sala, si datorita faptului ca intrarea a fost libera. Spectacolul urmeaza sa fie transmis de TVR Iasi. Cei opt concurenti au trebuit sa raspunda la intrebari despre cultura folclorica si traditiile din zona Vrancei, apoi sa interpreteze doua piese de muzica populara, prin care au incercat sa impresioneze juriul, format din cite doi membri din toate judetele Moldovei. Din cei opt concurenti, juriul, dupa vizionarea casetei, va alege trei finalisti, care vor participa la Gala Laureatilor, care va avea loc la Iasi in luna mai, unde se va decerna si marele trofeu al festivalului "Barbu Lautaru". Cele sase fete si cei doi baieti care s-au intrecut ieri in cintec pentru a reprezenta Vrancea la etapa finala a festivalului au primit diplome de participare din partea TVR Iasi. Spectacolul a cuprins, in afara concursului propriu-zis, si recitaluri ale solistilor de muzica populara indragiti din Vrancea, precum si ale Ansamblului Folcloric Profesionist "Tara Vrancei" si ale Grupului Cetina. Destinat descoperirii de tinere sperante ale folclorului din judetele Moldovei, festivalul a fost realizat cu sprijinul Primariei Focsani si al Ansamblului "Tara Vrancei", dar si al firmei Scorpion Exim SRL. (Mihaela BESLEAGA)



O excursie, cadou inedit de 8 Martie


u oferta "Martisor in orase europene" cuprinde excursii in orase precum Budapesta, Viena, Paris sau Barcelona, pentru doua nopti de cazare veti plati intre 150 - 230 euro u trei zile in Bulgaria nu va vor costa mai mult de 100 de euro u in Grecia, preturile incep de la 85 euro u la inceput de martie puteti vizita si statiunile din tara, cum ar fi Lepsa, Vatra Dornei sau Sinaia


Primavara ne ademeneste, odata cu incalzirea vremii, cu drumetii in mijlocul naturii, in aer liber si in plin soare. Un prim bun prilej de a iesi din case pentru o excursie in tara, fie pe meleaguri straine, este ziua de 8 Martie. Drumetia poate constitui, de ce nu, un inedit cadou surpriza pentru femeia iubita. Desi oferta agentiilor de turism nu este atit de bogata in aceasta perioada, precum este cea de Paste sau de 1 Mai, pentru ca sezonul este de abia la inceput, aveti totusi de unde alege daca vreti sa plecati citeva zile din oras. Se pare ca vrincenii prefera destinatiile straine si in acest sezon, pentru ca sint mai atractive, atit in ceea ce priveste obiectivele turistice de vizitat, cit si ca pret. "Avem mai multe solicitari pentru excursii in strainatate decit pentru destinatii din tara", ne-a marturisit un agent de turism din Focsani. Sub titulatura "Martisor in orase europene", oferta externa este tentanta, preturile fiind cuprinse intre 150 - 230 euro pentru doua nopti de cazare si mic dejun, in functie de numarul de stele al hotelurilor. Printre orasele europene pe care le puteti vizita in week-end-ul de 8 Martie se numara Budapesta, Viena, Paris sau Barcelona. O excursie inedita puteti face si in Turcia, la Istambul sau in Antalya. Sejurul la Istambul va va costa 75 euro de persoana pentru trei nopti, iar in Antalya 140 euro pentru cinci nopti, cu toate mesele incluse. Grecia este o alta destinatie spre care se indreapta multi vrinceni, trei nopti la Salonic va scot din buzunar 120 -150- 230 euro, in functie de confort, iar la Atena chiar 85 euro, trei nopti cazare la hotel de 3 stele sau 140 de euro la hotel de 4 stele. Una dintre cele mai avantajoase oferte externe este reprezentata de trei zile in Bulgaria, care nu va vor costa mai mult de 100 de euro. Unele agentii au in aceasta perioada si oferte speciale in Tunisia, spre exemplu, care ofera pe linga un peisaj exotic si preturi avantajoase, de la 139 euro, cazare 7 nopti intr-un hotel de 3 stele. Un sejur intre 6-12 martie poate costa si 289- 449 euro, in hoteluri de 4 sau 5 stele, cu all-inclusive. O excursie in tara, indiferent de locatie, va va costa, in medie 100 lei pe zi. Printre cele mai cerute destinatii interne se numara statiunile montane de pe Valea Prahovei, dar si statiunile autohtone, cum ar fi Lepsa sau Gresu. Minivacante de vis de 8 Martie puteti petrece alaturi de persoana draga si la Vatra Dornei, Slanic Moldova sau Baile Felix, unde va veti relaxa cu siguranta. Soare si chef de duca sa fie! (Mihaela BESLEAGA)


Martisor umoristic cu Doru Octavian Dumitru


Umoristul Doru Octavian Dumitru vine la Focsani de 1 Martie cu spectacolul "Soptitorul de pacate", care va avea loc la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta", incepind cu ora 19.00. Recitalul de umor se doreste un cadou de martisor pentru reprezentantele sexului feminin, care vor avea parte si de o surpriza, o reducere de 50% la achizitionarea biletului de intrare. Insotit de trupa acrobatica DOD, artistul, binecunoscut publicului roman pentru spectacolele sale puse in scena intr-un stil inconfundabil, va reveni in orasul nostru dupa doi ani, pentru a ne inveseli prin spontaneitatea si originalitatea sa. Daca vreti sa il urmariti "in actiune" pe dinamicul si mereu tinarul DOD, mai puteti achizitiona bilete de la Casa de Cultura a Sindicatelor, pretul unui tichet de intrare fiind de 40 de lei. Doamnele, elevii si studentii vor beneficia de Martisor de o reducere de 50%, putind cumpara doua bilete la pret de unul. (M. BESLEAGA)


Expozitie de martisoare unicat


Pentru a intimpina primavara asa cum se cuvine, Galeria de Arta Hidalgo, din incinta Salii Polivalente din Focsani, organizeaza o expozitie de martisoare unicat. Cele mai frumoase simboluri ale primaverii sint prezentate sub forme si denumiri ingenioase, cum ar fi martisoare cu taxa de inmatriculare. In cadrul expozitiei puteti admira, dar si achizitiona, in aceeasi tema, pietre pretioase si tablouri cu polita Casco. Daca vreti sa oferiti in dar un martisor deosebit, merita sa treceti si pe la Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu", unde copii din mai multe scoli si gradinite din Focsani au expus martisoare, dar si felicitari, create de ei insisi. (M. B.)


Mamici, vi se pregateste spectacol!


Duminica, 2 martie, incepind cu ora 10.00, in Sala de spectacole a Ansamblului Profesionist "Tara Vrancei" va avea loc un spectacol dedicat tuturor mamicilor, intitulat "Pentru tine, mama". Programul este pregatit de piticii de la toate gradinitele din Focsani, care vor sa faca o surpriza mamelor. Vor sustine un recital cu piese de muzica populara si copiii din Grupul Cetina, acompaniati de instrumentalistii Ansamblului "Tara Vrancei". (M. B.)


Hai la film!


Si in acest sfirsit de saptamina puteti urmari un film la sala de cinematograf a Ansamblului "Tara Vrancei", de aceasta data pelicula "Un asasin nemilos". Filmul va rula conform programului obisnuit, vineri, simbata si duminica, de la orele 15.00, 17.00 si 19.00. Pretul unui bilet este 5 de lei. Grupurile organizate de copii beneficiaza de reducere, iar simbata copiii cu dizabilitati de la Centrul pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" au intrarea gratuita. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.