Timp Liber

In Oraselul Copiilor, distractie cu patinele pe gheata

Mihaela Beșleagă
28 dec 2007 2210 vizualizări
O ora si jumatate de patinat pe gheata va scoate din portofel 20 lei u patinoarul este deschis zilnic, pina pe 31 decembrie, iar patinatorii trebuie sa respecte anumite reguli u in Oraselul Copiilor cei mici au parte si de alte surprize u tinerii prefera sa se plimbe sub plasa de lumini din Piata Unirii

Sarbatorile si vacanta de iarna au adus pentru cei mai mici focsaneni un oras mai luminos si mai colorat, pentru a-l intimpina pe Mos Craciun asa cum se cuvine. Orasul s-a impodobit cu luminite, care de care mai stralucitoare, iar copiii se pot bucura, ca in fiecare iarna, de un orasel special construit pentru ei, amplasat in Gradina Publica din Piata Unirii. Desi figurinele uriase ale personajelor din desene animate sint aceleasi ca si anul trecut, copiii au venit in aceste zile cu parintii de mina si au vizitat Oraselul Copiilor. Desi in ultima perioada trotuarele orasului s-au transformat in adevarate patinoare, atractia principala amenajata in centru este tocmai patinoarul, unde in zilele de Craciun zeci de copii si tineri au luat patinele in picioare si s-au aventurat pe gheata. Ieri la prinz si pe seara patinoarul era plin de pusti care fie si-au pus pentru prima oara patinele in picioare si, ezitant, au pornit la plimbarea pe gheata, nelipsind micile cazaturi, fie aveau exercitiul ghetii si au revenit din pasiune si placere pe patine. "E prima oara cind venim anul asta la patinoar. Am fost si anul trecut, cind fetita a avut un mic accident, a cazut, dar cu toate astea am revenit. Copilului ii place sa se dea pe gheata, cred ca vom mai veni pina in Anul Nou", ne-a spus Rodica Cernat, mama unei fetite de 8 ani care aluneca ieri pe oglinda de gheata, alaturi de alti copii. Patinoarul este deschis din 19 decembrie, pina in ultima zi a anului, intre orele 10.00 - 20.00. O serie se poate bucura de patinat timp de o ora si jumatate, pentru care va plati 10 lei intrarea pe patinoar si 10 lei inchirierea unei perechi de patine. Daca sinteti impatimiti ai patinatului pe gheata si vreti sa faceti economie, va puteti lua un abonament de intrare, pe parcursul a 10 serii, care costa 70 lei.


Oraselul Copiilor: desene animate si vata pe bat


Copiii care vin cu parintii prin Gradina Publica au parte si de alte surprize. Pe linga personajele din desene animate, realizate la scara mare, in Piata sint amplasate si citeva statuete care recompun scena Nasterii Domnului in iesle. Pustii pot sa se plimbe cu masinutele, sa se dea in tiribombe, in trenulet. "Vin copii de toate virstele, de la 2 la 7-8 anisori, mai ales in aceste zile, dar mai putin ca in timpul verii. Am incercat sa le oferim copiilor toate conditiile, le-am facilitat citeva trasee. E frumos oraselul", ne-a spus Costin Dumitru, administrator la firma care inchiriaza masinute in Piata Unirii. Pentru 5 minute de plimbare cu masinuta, un parinte trebuie sa scoata din buzunar 3 lei, iar pentru 10 minute 5 lei. Pentru Roata surprizelor trebuie sa platiti 3 lei, 5 minute in Minijet costa 3 lei, o tura in trenulet 3 lei, iar o dovada de forta la box va scoate din portofel 10 lei. Si pentru ca distractia sa fie completa, va puteti indulci si incalzi cu o vata de zahar pe bat sau cu gogosi, cu popcorn sau cu un pahar de vin fiert, care nu va costa mai mult de 2 lei fiecare. (Mihaela BESLEAGA)


Ce nu aveti voie pe patinoar


Pentru petrecerea unui timp de calitate si fara incidente pe patinoar, este interzisa: intrarea persoanelor in stare de ebrietate, intrarea cu pachete, sticle, pungi, animale, lovirea, aruncatul cu zapada, patinatul cu viteza, impingerea, fumatul, aruncarea pe gheata a oricarui obiect. Nu este permis nici patinatul in sir (trenuletul) si nici asezatul sau rezemarea pe mantinela. In caz contrar, cei care nu respecta aceste indicatii vor fi scosi de pe patinoar, dupa cum atentioneaza administratorul acestuia. (M. B.)



Sacrificati de Anul Nou


Nu toata lumea va petrece Anul Nou alaturi de familie, prieteni, la un pahar de sampanie pe pirtia de ski sau la gura sobei. O parte dintre vrinceni vor trebui sa bifeze pontajul cu zi lucratoare pe 31 decembrie 2007-1 ianuarie 2008. Printre acestia se numara si jandarmii, oamenii in uniforma urmind a asigura ordinea si linistea la manifestarile dedicate Revelionului. De asemenea, si cele 19 obiective ale jandarmilor vor fi sub atenta supraveghere in noaptea dintre ani, asa ca hotii nu au nicio sansa. Jandarmii vor fi la datorie la BCR, Trezorerie, Parchet sau la Tribunal. In caz de urgente, trei persoane vor raspunde la sediul din centrul orasului. Personalul de serviciu pe unitate este format dintr-un dispecer, un telefonist si un ajutor. Toti acestia vor celebra noul an 2008 cu un pahar de suc, consumarea alcoolului nefiind acceptata in timpul serviciului. Iar pentru cei care vor munci de Revelion cel mai probabil va urma o zi libera imediat in noul an. (I. C.)



Shoppping-ul, hobby-ul focsanenilor in ajun de An Nou


Ieri, in cea de-a treia zi de Craciun, cind magazinele si-au deschis usile, e drept, cu program scurt, focsanenii au luat cu asalt, din nou, rafturile. Daca in apropierea Craciunului la mare cautare au fost obiectele care urmau sa fie asezate sub brad, sub forma de cadouri, acum, cu citeva zile inaintea trecerii in Noul An 2008, oamenii au iesit la cumparaturi pentru noaptea de Revelion. Cele mai aglomerate au fost magazinele cu articole de imbracaminte, unde multi si-au cautat o tinuta potrivita pentru petrecerea de trecere dintre ani. "Cautam ceva de imbracat pentru petrecerea de Revelion, si poate gasim si un palton nou, sa ne prinda anul innoiti", ne-a spus Daniela Grama, o focsaneanca la shopping. Si supermarketurile au parte din nou de valuri de clienti, multi dintre ei vrind sa evite aglomeratia de pe ultima suta a anului. Cel mai de succes produs pare sa fie sampania, care va umple paharele in prima noapte a lui 2008. Magazinele care se respecta vor functiona normal pina in ziua de 31 decembrie 2007. (Mihaela BESLEAGA)



Revelionul 2008 in Piata Unirii


ucu recitalurile Andreea Balan si Keo, Culture Beat si Nana, formatii dance ale anilor \'90, se anunta un show exploziv in noaptea dintre 2007 si 2008


Daca vreti ca Noul An 2008 sa va prinda sub cerul liber, intr-o ploaie de artificii si o explozie colectiva de bucurie, in Piata Unirii vi s-a pregatit o mega petrecere, la care sint invitati atit artisti autohtoni, cit si de peste hotare, mai exact din Germania. Pentru a va distra pe cinste nu aveti nevoie decit de chef de show, haine groase si de o sticla de sampanie, pe care sa o deschideti cind orologiul va bate miezul noptii. Atmosfera incendiara din centrul Focsaniului va fi intretinuta, pe ritmuri de muzica traditionala populara, de Ansamblul Folcloric Profesionist "Tara Vrancei". Comediantii Romica Tociu si Cornel Palade, atit de cunoscuti publicului roman pentru poantele si glumele lor piperate, vor face in asa fel ca noul an sa va prinda cu zimbetul pe buze si cu inima plina de veselie. Programul noptii de Revelion va continua cu reprezentatia Andreei Balan, jumatatea bruneta a fostei formatii de succes Andre. Inainte de miezul noptii vor mai concerta D\'Or si Culture Beat. Cea din urma este o trupa germana de muzica Eurodance, care a avut succes la inceputul anilor \'90, din care fac parte solista Tania Evans si Jay Supreme. Cel mai mare slagar al Culture Beat este "Mr. Vain", una dintre cele mai populare piese din topurile europene si americane din anul 1993, care va rasuna acum si la Focsani. Si pentru ca petrecerea sa fie completa, trecerea in Noul An va fi marcata printr-un spectaculos foc de artificii si flacari FX in centrul municipiului, care va dura 15 minute. Dupa miezul noptii, in prima zi a lui 2008, spectacolul de muzica si divertisment organizat de Consiliul Judetean va continua cu recitalul lui Keo si al formatiei dance Nana, recunoscuta in anii \'90 pentru piese precum "Remember the time". Cea mai lunga noapte a anului va asteapta. "3, 2, 1... Si nu este deloc ieftina intrucit consilierii judeteni au alocat luna trecuta nu mai putin de 600.000 de lei pentru acest spectacol de divertisment si voie buna. La multi ani!". (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.