Timp Liber

"O şezătoare de altădată" la Zilele comunei Bilieşti

Alexandra TĂTARU
17 aug 2016 1537 vizualizări
Cu ajutorul profesorului coordonator, elevii au reînviat folclorul local cu “o şezătoare de altădată” u micii artişti au fost premiaţi şi au primit invitaţia de a participa şi la Zilele comunei Suraia

Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Bilieşti au fost implicaţi, pe 14 şi 15 august, în programul festivităţilor Zilelor comunei Bilieşti. Participarea lor a devenit deja o tradiţie, în acest an încercand să-şi cunoască individualitatea şi moştenirea culturală prin prezentarea unui program artistic intitulat “o şezătoare de altădată”.

 

Primarul comunei Bilieşti a oferit diplome tuturor participanţilor la şezătoare

 

Programul a cuprins o varietate de versuri de dragoste, de dor, de jale, de cătănie, proverbe şi zicători, fiind premiaţi la final de primarul comunei. “Chiar dacă, în zilele noastre, obiceiurile autentice din zonă s-au pierdut, prin textele literare interpretate, aceşti copii i-au determinat pe cei prezenţi să retrăiască momentele în care îşi ascultau bunica depănand firul unui basm sau al unei legende, în care eroii erau înzestraţi cu calităţile ţăranului roman, ori cand descifrau sensul proverbelor, zicătorilor şi ghicitorilor, şi ascultau doinele ce se cantau încă din vremea moşilor şi strămoşilor”, precizează Violeta Mariana Grigorică, profesorul coordonator al elevilor participanţi. Varietatea folclorului romanesc dezvăluie copiilor, în mod treptat, frumuseţile artei populare, în al cărei conţinut se regăsesc trăirile poporului. Pregătirea momentelor artistice pentru aceste sărbători i-a determinat pe elevii şcolii Bilieşti să facă o trecere de la contemporan la tradiţie şi de aceea au încheiat şi un parteneriat cu elevii Şcolii Suraia, prin care dansul majoretelor de la şcoala iniţiatoare s-a îmbinat cu cel al copiilor de la şcoala parteneră. Astfel, pentru a merge mai departe în descoperirea tradiţiilor ce dăinuie dincolo de modern, elevii celor două şcoli vor continua activitatea parteneriatului “Să ne sărbătorim!” şi duminică, 21 august, la sărbătoarea zilelor comunei Suraia. (A.TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.