Timp Liber

Concertele anului 2014 în România: Mireille Mathieu, Marc Anthony, Richard Clayderman, Deep Purple

Ziarul de Vrancea
9 ian 2014 4091 vizualizări
Artişti de renume internaţional ajung pentru prima dată în Romania în 2014, biletele la concertele lor fiind puse deja în vanzare la preţuri destul de piperate u cel mai scump concert este al lui Marc Anthony, preţul unui bilet ajungand pană la 870 de lei la categoria VIP u pentru prima dată romanii au şansa de a participa la un concert de muzică fado

Anul acesta, romanii au şansa să vadă în concert artişti care ajung pentru prima dată în ţara noastră. Printre aceştia, poate cei mai titraţi sunt Marc Anthony şi Mireille Mathieu. Cantăreţul american Marc Anthony va concerta pentru prima dată în România pe 19 mai, la Sala Palatului din Bucureşti, acesta fiind cel mai scump artist care va canta în această locaţie. Biletele pentru show-ul din ţara noastră a starului latino sunt deja disponibile, organizatorii declarând că preţurile ridicate ale biletelor vor reflecta cheltuielile legate de partea logistică. Primul concert al fostului soţ al lui Jennifer Lopez va începe de la ora 19:00, fanii muzicii latino putând să-şi achiziţioneze biletele puse în vanzare deja. Preţurile sunt destul de piperate, variind între 220 şi 870 lei, astfel: la categoria IV – 220 lei, la categoria III - 300 lei, la categoria II – 450 lei, la categoria I – 600 lei, iar la categoria VIP – 870 lei. Marc Anthony este recunoscut ca fiind cel mai bine cotat artist de tropical salsa din toate timpurile, cu 12 milioane de albume vândute la nivel mondial. A ajuns pe primele locuri în topuri cu piese precum “I Need To Know”, “You Sang to Me”,”Tragedy” sau “No Me Ames”.   

Mireille Mathieu, un artist aşteptat de mulţi ani de publicul roman

Tot la Sala Palatului, dar pe 24 martie va concerta pentru prima dată şi celebra cantăreaţă franceză Mireille Mathieu. Biletele au fost puse în vânzare la preţuri ce variază între 200 şi 500 lei, astfel: la categoria IV – 200 lei, la categoria III – 250 lei, la categoria II – 290 lei, la categoria I – 390 lei, iar la categoria VIP – 500 lei. Mireille Mathieu, născută în 1946, a fost descoperită de Johnny Stark, managerul celui mai mare cantăreţ la acea vreme, Johnny Hallyday, care a fost cucerit de frumuseţea, talentul şi tenacitatea cu care lucra. Activitatea artistică a cantăreţei numără 37 de albume, vandute în peste 150 de milioane de copii. A înregistrat 1.200 de melodii în 11 limbi şi a cantat alături de nume mari precum Charles Aznavour, Placido Domingo, Julio Iglesias sau Tom Jones. Francezii au realizat şi un film despre viaţa artistei: “Le Conte de fee de Mireille Mathieu”. Printre cantecele sale cele mai cunoscute se află: “Mon Credo”, “C’est Ton Nom”, “Acropolis adieu”, “Ne me quitte pas”, “Santa Maria”, “Tous les enfants chantent avec moi”. Pentru prima dată în România vine şi artistul britanic Peter Gabriel, care va concert ape 8 mai la Romexpo. Concertul marcheaza 25 de ani de la apariţia celui mai cunoscut album al artistului, “So”. Artistul a inclus Bucureştiul pe lista oraşelor care fac parte din turneul său din Europa, “Back To Front”. Biletele la concertul membrului fondator al trupei “Genesis”, în care a cantat timp de opt ani, costă între 165 şi 495 de lei.
 

Titanii metalului reuniţi în cadrul proiectului “Metal All Stars”
 

Pentru prima dată în ţara noastră ajunge şi trupa americană Thirty Seconds To Mars care va susţine pe 4 iulie 2014 un show exploziv în aer liber, la Romexpo. Thirty Seconds To Mars este alcătuită din Jared Leto (voce/ chitară), Shannon Leto (tobe) şi Tomo Miličević (chitară/ clape) şi este renumită ca fiind una dintre cele mai spectaculoase trupe live din lume, printr-un turneu mondial grandios, care va aduce cel mai recent album al ei, “Love Lust Faith A Dreams”. Max Cavalera, Phil Anselmo şi Joey Belladona sunt câţiva dintre muzicienii care fac parte din proiectul “Metal All Stars”, în premieră în România, pe 24 martie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti. Titanii metalului se vor reuni într-un show de peste patru ore: Phil Anselmo (Pantera, Down), ZakkWylde (Black Label Society, ex-Ozzy Osbourne), Max Cavalera (Sepultura, Soulfly), Joey Belladona (Anthrax), Udo Dirkschneider (Udo, Accept), Cronos (Venom), Rob Blasko Nicholson (Ozzy Osbourne), Brian Fair (Shadows Fall), Ross the Boss (Manowar), Jon Donais (Anthrax), Jasin Todd (ex-Shinedown), Matt Bachand (Shadows Fall), Nick Menza (ex-Megadeth), Aaron Rossi (Ministry, Prong) şi Jesse Billson.

Deep Purple şi Richard Clayderman revin în capitală


Legendara trupă Deep Purple se întoarce în România, într-un concert la Sala Polivalentă din Capitală, pe 20 februarie

Legendara trupă britanică Deep Purple se întoarce în România, într-un concert la Sala Polivalentă din Capitală, pe 20 februarie. Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal şi hard rock, alături de Led Zeppelin şi Black Sabbath, Deep Purple este un nume reprezentativ pentru acest gen. A fost formată în anul 1968 de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans şi Ian Paice, care au ales iniţial numele de  “Roundabout”. Trupa a suferit mai multe schimbări de componenţă dar şi-a găsit identitatea muzicală spre finele anilor 1970, odată cu lansarea albumului “Deep Purple In Rock”. Au urmat “Fireball” şi “Machine Head”, unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima poziţie în clasamente. Richard Clayderman, unul dintre cei mai iubiţi pianişti ai lumii, revine pe scena Sălii Palatului, pe 19 martie, de la ora 20.00. Pianistul va fi acompaniat de artiştii Cameratei Regale, întregul spectacol fiind condimentat de percuţionistul Daniel Ciampolini. Cântăreţul italian Al Bano ajunge şi el în capitala Romaniei, pe 7 mai, pentru un concert care va avea loc la Sala Palatului, alături de Alexander Simphony Orchestra.

Concert de muzică fado cu Dulce Pontes

Luna februarie aduce în capitala noastră un concert de muzică fado cu Dulce Pontes, cantăreaţă de origine portugheză. Aceasta şi-a început cariera ca pianistă şi actriţă, dar s-a remarcat în anul 1991 cand şi-a reprezentat ţara la concursul Eurovision.  Concerul acesteia are loc la Sala Palatului pe 9 ferbruarie, iar preţul biletelor variază între 50 şi 150 de lei. Tot în fefruarie şi tot la Sala Palatului va concerta şi Ricchi e Poveri. Dansul irlandez este adus pe scena romanească de producţia Lord Of The Dance care va avea anul acesta trei reprezentanţii la Timişoara pe 11 martie, la Cluj-Napoca pe 12 martie şi la Bucureşti pe 14 martie. Biletele au fost puse în vanzare la toate aceste spectacole la casele de bilete dar şi pe http://www.iconcert.ro. (M. VLĂDESCU)

 


Marc Anthony susţine cel mai scump concert în Romania


Richard Clayderman, unul dintre cei mai iubiţi pianişti ai lumii, revine pe scena Sălii Palatului, pe 19 martie


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.