Timp Liber

Festivalul „de bunăvoie” de la Teatru a ajuns la final

Ziarul de Vrancea
5 dec 2013 3677 vizualizări
Ultima reprezentaţie din cadrul Festivalului „Vin’ la Teatru” s-a jucat aseară pe scena Teatrului Comunal din Focşani.Mihai Cojocaru, actor în piesă, este şi iniţiatorul Festivalului Vin’ la Teatru

Piesa „Aproape” (Almost) este cea de-a patra şi ultima reprezentaţie din cadrul retrospectivei ediţiei estivale a Festivalului „Vin’ la Teatru” organizat cu ocazia Centenarului Teatrului Comunal „Mr. Gh. Pastia” din Focşani, în perioada 27 noiembrie – 5 decembrie. „Aproape” este un proiect UNATC, coordonat de Lector Univ. Dr. Andreea Vulpe, realizat pe baza textului scris de John Cariani şi tradus de Cristi Juncu. Scenografia spectacolului a fost realizată de Dan Titza iar din distribuţie au făcut parte: focşăneanul Mihai Cojocaru, Alex Mustăţea, Anca Markos, Andrada Fuscaş, Cătălin Oprea, Alin Stan, Francesca Leonte, Ilona Brezoianu, Octavian Costin, Lorena Luchian. Realizat la începutul anului 2012, spectacolul „Aproape” s-a bucurat încă de la premiera din Bucureşti de aprecierea publicului, prezenţa numeroasă în sală şi aprecierile criticii de specialitate ulterioare demonstrând pe deplin acest lucru. Şi la Focşani reacţiile au fost similare, publicul prezent având parte de o surpriză plăcută şi asistând la un spectacol plin de haz în care au jucat actori tineri, foarte talentaţi. „Almost (aproape)” este povestea începuturilor sau a sfârşiturilor unor relaţii de dragoste privite printr-un filtru plin de umor – întotdeauna te afli aproape de a ţi se întâmpla ceva. Şi pentru că dragostea este subiectul preferat al scriitorilor se poate spune că ne aflăm mereu în preajma unei îndrăgostiri. Aceasta se produce fără preaviz, în cele mai ciudate locuri şi în cele mai inadecvate momente. Iar stângăciile de la început, deseori stânjenitoare şi inoportune, reprezintă o sursă inepuizabilă de amuzament pentru privitori.

Să «exploatăm» Teatrul

Ca şi la celelalte piese din festival, prezenţa publicului numeros în sala de spectacole, aplauzele prelungite şi buna dispoziţie au confirmat nevoia focşănenilor de evenimente culturale de calitate. De fapt, aşa cum ne-a declarat la final şi Mihai Cojocaru, focşăneanul „unirist” care a avut iniţiativa acestui festival, ideea de bază de la care s-a plecat a fost cea de creştere, de dezvoltare culturală: „Dacă tot avem clădirea aceasta (n.r. Teatrul Comunal) trebuie exploatată, acesta este cuvântul. În sala aceasta chiar miroase a teatru, este o energie pozitivă aici pe care nu am întâlnit-o în altă parte şi dacă Pastia ne-a lăsat aceste clădiri importante prin generozitatea sa (n.r. Teatrul Comunal şi Ateneul Popular) măcar să facem ceva cu ele. Anul viitor ne dorim să organizăm cea de-a doua ediţie a festivalului. Eu chiar vreau să fac lumea mai bună…”, ne-a dezvăluit Mihai Felicitări iniţiatorilor pentru idee şi tuturor voluntarilor care au muncit la acest festival şi la organizare şi le urăm… La mai multe festivaluri! (Olga Unguru, Anamaria Cătănoiu)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.