Sport

Week-end cu oscilații la Miami

Ziarul de Vrancea
23 mar 2019 552 vizualizări

Simona Halep a trecut în pas alergător de Taylor Townsend, Monica Niculescu a învins-o pe Muguruza, rezultate excelente la dublu * Bianca Andreescu a enervat-o pe Kerber

Simona Halep s-a calificat cu ușurință în turul III l turneului Miami Open, după ce a învins-o pe americanca Taylor Townsend (96 WTA), scor 6-1, 6-3. Simona a trecut în viteză de meciul inaugural de la Miami, învingând-o net pentru a treia oară din tot atâtea partide directe pe americanca Taylor Townsend. Chiar dacă și-a pierdut serviciul în startul setului  doi, româncei i-a ieșit jocul bine, câștigând 60% dintre punctele pe retur și etalând din nou excelenta deplasare în teren. “Cred că a fost cel mai bun meci al meu de până acum. Sunt mai încrezătoare. Am simțit meciul. Cred că mi-a plăcut cum a jucat împotriva mea. Atmosfera a fost bună, vremea la fel”, a declarat Simona Halep.

Posibila adversară a Simonei în turul III, ucraineanca Lesia Țurenko, s-a retras înainte de debutul de la Miami și a fost înlocuită cu slovena Polona Hercog (93 WTA), în calitate de lucky-loser. Mai mult, Hercog a trecut și de japoneza Misaki Doi (112 WTA), scor, 7-6, 6-4, astfel că a ajuns aseară să joace cu Simona Halep în turul III.

În aceeași reuniune, Monica Niculescu a reușit una dintre cele mai importante victorii din ultimul timp. Monica s-a calificat și ea în turul trei la Miami, după ce a invins-o, scor 7-6 (7-0 în tie-break!), 4-6, 6-2, pe spaniola Garbiñe Muguruza (17 WTA). Monica nu a reușit să aibă aceeași evoluție excelentă în fața danezei Caroline Wozniacki (13 WTA), o jucătoare de profil defensiv, care a știut să o atragă pe româncă în jocul ei defensiv. În final, fostul lider mondial a câștigat cu 6-4, 7-6 și s-a calificat în optimi. Ambele sportive au beneficiat de coaching “on court”. În primul set, la scorul de 4-1 pentru Wozniacki, antrenorul Monicăi Niculescu a sfătuit-o să evite jocul de uzură, avertizând-o că nu are șanse în fața danezei cu un astfel de joc. El i-a cerut sportivei sale să nu mai improvizeze. Pe final, Monica Niculescu a salvat patru mingi de meci, dar nu a mai reușit să o salveze și pe a cincea. Din păcate, Mihaela Buzărnescu (32 WTA) nu reușește să iasă din criza de formă în care se află. Ea a pierdut în turul II cu 6-7, 1-6 în fața jucătoarei franceze Alizé Cornet (53). Între timp, la turneul din Florida au explodat două “bombe”. Mai întâi, temuta Serena Williams (10 WTA) a anunțat că se retrage din competiție din cauza unei accidentări la genunchiul stâng. Serena a obținut o victorie în turul doi, în fața Rebeccăi Peterson (63 WTA), scor 6-3, 1-6, 6-1, și urma să o întâlnească în turul trei pe sportiva chineză Wang Qiang (18), care s-a calificat în optimi. Apoi, liderul mondial, japoneza Naomi Osaka a fost eliminată în turul III de către taiwaneza Hsieh Su Wei (27), scor 6-4, 6-7, 3-6. Eliminarea lui Naomi ar putea s-o readucă pe Simona Halep pe locul I în lume, în anumite condiții.

Totodată, jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (24 WTA) își continuă ascensiunea uluitoare în tenisul mondial, după ce a fost la un pas de eliminare în primul tur în fața Irinei Begu. Bianca a obținut o victorie de rutină (6-3, 6-3) cu americanca Sofia Kenin (34) și apoi a trecut din nou, pentru a doua oară consecutiv, de germana Angelique Kerber, care a avut o calificare dificilă în turul anterior cu Karolina Muchova (Cehia, 112) în trei seturi, 3-6, 6-3, 6-3. Andreescu a învins- pe Kerber cu scorul de 6-4, 4-6, 6-1, în două ore și zece minute. În setul al doilea, Bianca Andreescu a condus cu 4-1, însă sportiva germană a revenit și a dus meciul în decisiv, impunându-se cu 6-4. Apoi, setul trei a fost câștigat lejer de Andreescu. “Nu a fost ușor. Cred că am fost cu un pas înainte față de Kerber astăzi. Știu că am avut 4-1 în setul doi, am încercat să uit de asta și mi-am încercat șansa într-al treilea. Eram foarte obosită. Am încercat să îmi păstrez energia cât se poate, dar am lăsat totul acolo astăzi. Am simțit că ea nu juca la cel mai bun nivel posibil al său și am profitat de asta”, a declarat Andreescu, potrivit WTA. În timp ce “Angie” s-a arătat mânioasă din cauza celor două pauze medicale cerute de canadiancă. La salutul final de la fileu, Kerber a avut o ieșire nervoasă numind-o pe Bianca “Drama Queen”.

Rezultate pe ansamblu bune au obținut fetele noastre la dublu. Raluca Olaru pare a-și fi găsit partenera potrivită în persoana croatei Darija Jurak și s-a calificat în sferturi. Mai întâlni, Raluca și colega ei au învins în primul tur echipa americană Desirae Krawczyk/Sabrina Santamaria, cu scorul de 3-6, 6-3, 10-3, într-o oră și 21 de minute. În continuare, ele au obținut o victorie foarte frumoasă, în fața perechii Lara Arruabarrena/Heather Watson (Spania/Marea Britanie), scor 7-5, 6-3. În sferturi, cuplul Olaru/Jurak va întâlni perechea Viktoria Azarenka / Ashleigh Barty (Belarus / Australia), care a reușit să învingă perechea favorită numărul 1, Barbora Krejicikova /Katerina Siniakova (Cehia), scor 6-3, 6-7,10-6. Simona Halep, care a luat decizia de a participa la dublu alături de Julia Görges (cuplu inedit) a obținut o victorie de mare valoare în fața echipei favorite nr. 2, Timea Babos / Kristina Mladenovic, scor 4-6, 6-1, 10-6 și în 75 de minute. Chiar dacă au avut șansele lor, Simona și Julia au cedat primul set, 4-6, iar meciul se îndrepta spre o victorie logică a echipei ungaro-franceze. Doar că în setul al doilea a ieșit la suprafață superioritatea jucătoarelor de simplu, iar Halep și Görges au defilat, scor 6-1 în 27 de minute. În supertiebreak, retururile inspirate și le-au dus pe Simona și Julia  spre o victorie superbă.Iar succesul e cu atât mai impresionant cu cât vine în fața uneia dintre cele mai bune perechi din ultimii ani în circuitul de dublu. Baboș și Mladenovic au jucat finalele de la Australian Open 2019 și US Open 2018. În optimile de finală, Simona va da piept cu Monica Niculescu, care evoluează alături de Abigail Spers. Perechea româno-americană a trecut în primul tur de cuplul Anna-Lena Grönefeld / Lucie Hradecka (Germania / Cehia) cu scorul de 6-3, 7-5 într-o oră și 21 de minute.În fine, cuplul format din Irina Begu și Mihaela Buzărnescu a fost învins la mare luptă, scor 6-3, 5-7, 8-10 de cuplul taiwanez format din surorile Chan Hao Ching și Latisha Chan (nr. 8)

La dublu masculin, perechea Jean-Julien Rojer / Horia Tecău (Olanda / România) a fost învinsă cu 7-6, 3-6, 10-12, într-o oră și 39 de minute, de cuplul favorit nr. 5, Oliver Marach/Mate Pavic (Austria/Croația). În turneul de simplu masculin, au fost multe surprize. În ultimele două zile au părăsit competiția austriacul Dominic Thiem ,croatul Marin Cilic,  rusul Karen Hacianov și germanul Alexander Zverev. Ultimul a fost învins de fosta stea a tenisului spaniol, David Ferrer, ajuns acum, la 36 de ani, pe locul 155 ATP!

Rezultatele cele mai importante din week-end

Simplu masculin: Hubert Hurkacz (Polonia) – Dominic Thiem (Austria) 6-4, 6-4; Novak Djokovic (Serbia) – Bernard Tomic (Australia) 7-6, 6-2; Filip Krajinovic (Serbia) – Stanislas Wawrinka (Elveția) – 5-7, 6-2, 7-6; Jordan Thompson (Australia) – Karen Hacianov (Rusia) 6-2, 6-3; Daniil Medvedev (Rusia) – Adrian Mannarino (Franța) 6-2, 6-1; Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Feliciano Lopez (Spania) 6-1, 6-3; Andrei Rublev (Rusia) – Marin Cilic (Croația) 6-4, 6-4; Roger Federer (Elveția) – Radu Albot (Moldova) 4-6, 7-5, 6-3; Stefanos Tsitsipas (Grecia) – Mackenzie McDonald (SUA) 7-6, 6-1; Frances Tiafoe (SUA) – Mojmir Kecmanovic (Serbia) 2-6, 7-5, 6-3; David Ferrer (Spania) – Alexander Zverev (Germania) 2-6, 7-5, 6-3; John Isner (SUA) – Abert Ramos (Spania) 7-5, 7-6; Roberto Bautista (Spania) – Fabio Fognini (Italia) 6-4,6-4;

Simplu feminin: Iulia Putințeva (Kazahstan) – Belinda Bencic (Elveția) 6-3, 7-5; Karolina Pliskova (Cehia) – Petra Martic (Croația) 6-3, 6-4; Wang Yafang (China)   - Elina Svitolina (Ucraina) 6-2, 6-4; Caroline Garcia (Franța) – Julia Görges (Germania) 6-0, 7-5; Petra Kvitova (Cehia) – Donna Vekic (Croația) 6-4, 3-6, 6-4; Ashleigh Barty (Australia) – Samantha Stosur (Australia) 6-0, 6-3; Kiki Bertens (Olanda) – Viktoria Kuzmova (Slovacia) 3-6, 6-0, 6-1; Anett Kontaveit (Estonia) – Ajla Tomljanovic (Croația) 7-6, 2-6, 7-6; Wang Yafan (China) – Danielle Collins (SUA) 7-5, 6-1,

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.