Sport

Vom avea și tehnologie pentru linia porții

Ziarul de Vrancea
14 dec 2017 647 vizualizări

Conform CCA, sistemul de asistență video include și camere Goal-Line

Vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Alexandru Deaconu, a declarat, joi, că asistența video pentru arbitraj (VAR) va include și Goal-Line Technology, care stabilește dacă mingea a trecut sau nu cu toată circumferința linia porții. Goal-Line Technology ar costa în jur de 100.000 de euro pentru un stadion. "Arbitrajul video include și această tehnologie de poartă. Goal Line Technology este implementată de UEFA în meciurile din Champions League și Europa League din acest sezon. În momentul în care vii cu VAR implicit ai și această tehnologie goal line. Este un sistem de 12 camere pentru fiecare linie a porții, care este conectat cu un ceas. Fiecare arbitru de pe terenul de joc are un ceas și în momentul în care mingea depășește linia porții, acel ceas transmite «gol». Din punctul meu de vedere, nu se poate VAR fără goal-line. Dacă mingea depășește sau nu linia porții este o decizie dificilă și importantă pentru arbitru. Din ce știu eu, sistemul goal line să-l ai permanent la un stadion este undeva la 100.000 de euro", a declarat Deaconu, la Telekom Sport.

El spune că în acest moment există pe plan internațional mai multe sisteme VAR, iar IFAB, organismul care se ocupă de stabilirea regulilor jocului, va alege în martie 2018 un VAR standard. "IFAB va analiza toate aceste experimente și va veni cu o concluzie finală. Nu avem o soluție universal valabilă în acest moment. O decizie va fi luată de către IFAB în martie 2018 și tot atunci se va stabili dacă sistemul va fi folosit la Cupa Mondială din Rusia. Arbitrul se poate autosesiza cu privire la o anumită eroare, poate primi informația de la arbitrii asistenți, de la al patrulea oficial sau de la arbitrul video. El are posibilitatea să meargă la marginea terenului și să analizeze situația pe un monitor. Dar toate deciziile sunt ale arbitrului de centru. Obiectivul VAR nu este sută la sută decizii corecte. Dacă am sta să analizăm orice decizie a arbitrului, ne-am întinde foarte mult. Sistemul va fi folosit doar în situații de greșeli evidente ale arbitrului", a precizat oficialul CCA.

Arbitrajul video (VAR) va fi implementat și în Liga I, începând din sezonul viitor, a anunțat președintele LPF, Gino Iorgulescu, după Adunarea Generală a LPF din 6 decembrie. Președintele ligii speră că în cazul obținerii finanțării necesare, sistemul VAR să fie introdus chiar din play-off. În acest sezon, arbitrajul video este folosit în Bundesliga și în Serie A, iar din sezonul viitor va fi folosit și în LaLiga și în Ligue 1.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.