Sport

Virusul l-a lovit pe Dan Petrescu

Ziarul de Vrancea
20 iul 2020 766 vizualizări

Se îngroașă gluma cu Covid-19: antrenorul de la CFR este internat la Cluj *21 de infectați la Dinamo

Antrenorul campioanei României, CFR Cluj, Dan Petrescu, a fost testat pozitiv cu virsusul Sars-CoV-2, fiind al 13-lea membru al clubului în această situație. Din cele 13 cazuri, trei au ieșit negative la al doilea test. Primul caz pozitiv a fost înregistrat la 19 iulie, iar meciul din aceeași zi cu FCSB a fost amânat. Echipa clujeană se află izolată la Mogoșoaia, iar antrenorul a fost mutat într-un spital din Cluj

Conform secretarului general al LPF, Justin Ștefan, jucătorii și staff-ul tehnic al echipei CFR Cluj urmează să efectueze un alt test joi, după care urmează să se ia o decizie privind reprogramarea meciurilor: „La CFR Cluj așteptăm retestarea tuturor componenților și staff-ului tehnic în 23 iulie, la 5 zile după prima testare pozitivă care s-a petrecut în cadrul clubului. Apoi, după această testare vom vedea ce se va întâmpla cu meciurile”, a spus Ștefan

În același timp, FC Dinamo a confirmat, ieri, 19 cazuri de infectare cu noul coronavirus din cadrul clubului, dintre care 18 jucători. FC Dinamo București a anunțat în această dimineață Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) că încă șapte jucători au fost confirmați pozitiv la testul Real Time PCR pentru diagnosticarea Covid-19. „În urma retestării după perioada de izolare au fost depistați pozitiv încă șapte jucători din cadrul lotului”, a declarat medicul Liviu Bătineanu, pentru site-ul oficial al clubului. Gsp.ro a scris,ieri că numărul de cazuri pozitive cu noul coronavirus din lotul și staff-ul echipei Dinamo a ajuns la 21, dintre care 18 jucători. La ultimul test, efectuat marți, au fost înregistrate șapte cazuri pozitive, toți jucători: Ionuț Șerban, Marco Ehamnn, Andreas Mihaiu, Valentin Borcea, Mihai Neicuțescu, Daniel Popa și Robert Moldoveanu. La 16 iulie, au fost înregistrate primele șase cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 la Dinamo, Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Ștefan Fara, Alexandru Răuță și Vali Lazăr.De atunci, au mai fost testați pozitiv Andrei Sin, Diego Fabbrini, Aleksander Mitrovic, Dan Tălmaciu, Mattia Montini și trei persoane din staff-ul tehnic și cel administrativ, potrivit gsp.ro. Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a precizat că liga nu poate reprograma meciurile echipei Dinamo înainte de finalizarea anchetei epidemiologice. „În momentul de față, la Dinamo continuă ancheta epidemiologică, asta înseamnă că până la momentul terminării anchetei epidemiologice nu putem să programăm echipa în competiție”

Dinamo, care ocupă locul 7 în play-out, penultimul, mai are de jucat șapte meciuri din acest sezon. Clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare a mai avut un caz pozitiv, înaintea reluării sezonului, la 12 iunie, motiv pentru care au fost amânate două meciuri ale „alb-roșilor, cu Chindia Târgoviște și FC Hermannstadt.

Se mai încheie campionatul?

În ciuda presiunilor tot mai mari ale cluburilor care doresc înghețarea campionatului, deși apar scenarii, chiar din preajma LPF, care prevăd ierarhizări artificiale, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a declarat că exclude suspendarea Ligii I înainte de final din cauza apariției numeroaselor cazuri de coronavirus, subliniind faptul că terminarea campionatului pe teren constituie un obiectiv important pentru LPF. „Refuz să accept că, doar pentru că are notorietate, fotbalul trebuie arătat cu degetul sau trebuie readus într-o stare de urgență. România trebuie să meargă mai departe și așa trebuie să se întâmple și cu fotbalul. Sub nicio formă nu luăm în calcul suspendarea campionatului. Așa cum a recomandat și UEFA din luna aprilie, competițiile trebuie terminate pe teren. Pe 3 august trebuie să comunicăm echipele participante în cupele europene. E normal ca aceste echipe să fie decise confirm competiției sportive. Pentru noi să terminăm această competiție pe teren este un obiectiv foarte important”, a declarat Ștefan la Digi24. „Am recomandat tuturor cluburilor să intre într-o autoizolare la domiciliu, să se deplaseze doar la antrenamente și meciuri. Vom vedea dacă va fi nevoie de măsuri suplimentare”, a mai spus Justin Ștefan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.