Sport

Vine primul examen

Ziarul de Vrancea
7 iul 2017 585 vizualizări

Simona Halep s-a calificat și în optimile de finală la Wimbledon, dar meciul de luni cu Vika Azarenka va fi foarte dificil *

Simona Halep a reușit o nouă victorie dificilă în turneul de la Wimbledon, calificându-se în optimile de finală. Ea a trecut cu scorul de 6-4, 7-6 de experimentata jucătoare chineză Peng Shuai (37 WTA), scor 6-4, 7-6, într-o oră și 38 de minute. Meciul a început pe serviciul lui Peng și cele două protagoniste s-au impus pe propriul serviciu în primele trei game-uri, chinezoaica reușind apoi un break (3-1 pentru Peng). Halep a făcut însă imediat rebreak și a reechilibrat scorulLa 4-4, românca a reușit încă un break și a preluat conducerea cu 5-4, iar apoi și-a câștigat serviciul, adjudecându-și implicit și primul set, scor 6-4. Primul set s-a încheiat în 38 de minute. Setul al doilea a fost și mai echilibrat, Peng enervând-o în multe momente pe Simona cu un joc defensiv de pe fundul terenului, asemănător cu al ei. Însă chinezoaica a făcut mai multe erori neforțate, care au atârnat greu. Simona a făcut break la 3-3, anihiliat imediat și s-a ajuns la un tie-break lung, în care Simona Halep a salvat o minge de set și a ratat una. La cea ratată, Simona a greșit considerând o minge a lui Peng ca fiind afară și oprindu-se din joc. Arbitrul a dat minge bună, iar “ochiul de șoim” i-a certificat decizia. Însă  românca a valorificat însă a doua minge de set și a câștigat tie-break-ul cu 9-7.

În runda următoare, Simona va avea o sarcină foarte grea, urmând a o întâlni pe jucătoarea din Belarus, Viktoria Azarenka, fost număr 1 mondial, situată acum pe poziția 683 și participând la Wimbledon cu clasamentul protejat. Azarenka a avut și ea un meci foarte greu, cu britanica Heather Watson, cu un set decisiv în care balanța a atârnat de ambele părți. Azarenka a câștigat, după două ore și cinci minute, cu 3-6, 6-1, 6-4. “Vika” are 27 de ani, are 20 de turnee WTA câștigate, dintre care Australian Open în 2012 și 2013, ani în care a fost finalistă și în open-ul american. La Wimbledon a atins de două ori faza semifinalelor, în 2011 și 2012. În prezent, este antrenată de americanul Michae Joyce.  imona Halep și Azarenka au mai fost adversare de trei ori, în două din cele trei confruntări impunându-se sportiva din Belarus, la Doha în 2011 (6-3, 6-1) și Linz, în 2012 (6-1, 6-1). În ultima lor confruntare însă învingătoare a fost Simona Halep, în sferturile de finală de la US Open, în 2015, scor 6-3, 4-6, 6-4. Partida Halep – Azarenka se dispută luni, întrucât, în mod tradițional la Wimbledon, în duminica care încheie prima săptămână nu se joacă.

În turneele de dublu, am mai înregistrat și victorii. În finalul zilei de joi, perechea Florin Mergea/Aisam  Qureshi (România / Pakistan) a trecut în turul II după ce a învins cu 4-6, 7-6, 7-6, 6-3 echipa Dino Marcan/Tristan Weissborn (Croația/Austria). În turul doi, Mergea și Qureshi vor întâlni cuplul austriac Julian Knowle/Phillip Oswald. Monica Niculescu și partenera ei Chan Hao Ching (Taiwan) au ajuns în turul III, după ce au învins cu 6-3, 6-3 perechea Ipek Soylu/Varatchaya Wongteanchai (Turcia/Thailanda). În turul trei, Niculescu și Chan vor întâlni perechea învingătoare dintre echipele Lara Arruabarrena/Arantxa Parra (Spania) și Beatriz Haddad/ Anja Konjuh (Brazilia/Croația).

Doi mari favoriți au fost eliminați, ieri, în turul III: japonezul Kei Nishikori (9ATP)  a pierdut cu 4-6, 6-7, 6-3, 3-6 în fața spaniolului Roberto Bautista (19), iar jucătoarea din Slovacia, Dominika Cibulkova (9 WTA), a fost învinsă, scor 6-7, 6-3, 4-6 de către jucătoarea croată Ana Konjuh (29), cea care, anterior, o eliminase pe Irina Begu. Alte rezultate din turul III la simplu:

Feminin:  Caroline Garcia (Franța) – Madison Brengle (SUA) 6-4, 6-3; Elina Svitolina (Ucraina) – Carina Witthöft (Germania) 6-1, 7-5; Jelena Ostapenko (Letonia) – Camila Giorgi (Italia) 7-5, 7-5;

Masculin: Gilles Muller (Luxemburg) – Aljaz Bedene (Marea Britanie) 7-6, 7-5, 6-4; Marin Cilic (Croația) – Steve Johnson (SUA) 6-4, 7-6, 6-4; Benoît Paire (Franța) – Jerzy Janowicz (Polonia) 6-2, 7-6, 6-3; Rafael Nadal (Spania) – Karen Hacianov (Rusia) 6-1, 6-4, 7-6;


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.