Sport

Vin „incașii” peste noi - România întâlnește Peru în noiembrie, în precalificările pentru Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
21 sep 2021 695 vizualizări

România va întâlni Peru, în barajul Grupei Mondiale I a Cupei Davis.Meciul va avea loc în România la sfârșitul lunii noiembrie 2021. România nu a fost cap de serie la această tragere la sorți, în ciuda victoriei obținute în week-endul trecut în fața Portugaliei, care i-a adus un salt insuficient de două lucruri.Echipa care va câștiga această întâlnire va juca anul viitor, în Calificările Cupei Davis.

Echipa peruană, care s-a calificat în această fază învingând cu 3-2 Bosnia-Herțegovina, i-a avut în componență pe Pablo Varillas (25 ani, 121 ATP la simplu), Nicolas Alvarez (25 ani, 374 ATP), Jorge Panta (26 ani, 588 ATP), Conner Huertas del Pino (25 ani, 699 ATP) și Sergio Galdos (31 ani, 1.215 ATP). Galdos este cel mai bine clasat peruan la dublu (locul 153), iar căpitan-nejucător este Americo Venero.

Învingătoarea din această partidă va avea ocazia să joace în calificările pentru turneul final al Grupei Mondiale, ediția din 2022.

Dintre cele 12 echipe care au câștigat meciurile din perioada 17-19 septembrie, Argentina, Brazilia, Belgia, Finlanda, Japonia, Coreea de Sud, Olanda și Slovacia vor juca direct în calificările pentru turneul final.

Finalele Cupei Davis din 2022 vor avea un nou format. La turneu vor participa 16echipe (față de 18 în 2021), iar finalistele de anul acesta vor fi acceptate direct. Celelalte 16 echipe din turneul final din 2021 plus cele opt reprezentative de mai sus și cele două formații care vor promova barajul vor forma un grup de 26 de naționale. Din aceastea, ITF va alege două echipe ce vor primi wild card pentru turneul final 2022, iar cele 24 de formații rămase vor juca, în luna martie 2022, în calificări, pentru 12 locuri rămase la turneul final.

Cele două echipe care vor fi învinse în barajul la care va participa și România vor evolua anul viitor în play-off-ul Grupei Mondiale I, alături de celelalte 12 formații eliminate weekend-ul trecut și de două reprezentative care vor promova barajul Grupei Mondiale II.

Ediția din acest an a Cupei Davis, un turneu cu șase grupe a câte trei echipe, va avea loc între 25 noiembrie și 5 decembrie, la Torino (două grupe), Innsbruck (două grupe) și Madrid (două grupe și fazele eliminatorii).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.