Sport

Varianta cea mai grea

Ziarul de Vrancea
24 iul 2018 520 vizualizări

România va întâlni anul viitor în deplasare Cehia, în sferturile de finală ale Fed Cup, echipa aproape abonată la trofeu în ultimii ani

Echipa României va întâlni, în 9-10 februarie 2019, în deplasare, reprezentativa Cehiei, finalistă în acest an, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federației, s-a stabilit în urma tragerii la sorți care a avut loc, marți, la Londra. Echipa României a primit cel mai greu adversar pe care îl putea întâlni. În plus, Cehia era singurul adversar pe care România îl putea întâlni în deplasare dintre ceilalți capi de serie. Cehia are șapte jucătoare în top 100, cu una mai mult decât România, însă două dintre ele sunt în top 10: Petra Kvitova (8) și Karolina Pliskova (9).  În apropiere se mai află și Barbora Strycova, iar la dublu, patru cehoaice sunt între primele zece. Perechea momentului este formată din Barbora Krejicikova și Katerina Siniakova, care au câștigat Roland Garros și Wimbledon unul după altul, însă Andrea Sestini și Strycova pot intra oricând în locul lor. Cât despre palmares, este suficient să amintim că între 2011 și 2017, echipa pregătită de Petr Pala a câștigat cinci ediții de Fed Cup, iar în acest an este din nou în finală.

Președintele FR de tenis, George Cosac, consideră meciul Cehia – România drept adevărata finală: “Acum doi ani ele ne-au bătut la Cluj și este momentul să ne luăm revanșa. Jucăm cu echipa cea mai bună, dar dacă vrem să câștigăm trofeul, iar fetele noastre și-au propus acest lucru, atunci trebuie să-i învingem pe cei mai buni. Chiar dacă drumul este lung și anevoios până la câștigarea trofeului, consider că aceasta este, de fapt, finala competiției. Presiunea va fi pe ele, pentru că se joacă la ele acasă, iar noi, să nu uităm, avem în acest moment o echipă foarte valoroasă, și o avem pe Simona Halep, numărul 1 în lume”, a declarat Cosac, potrivit unui comunicat al FR tenis. Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a României, a declarat că reprezentativa Cehiei era singurul adversar pe care nu și-l dorea: ”Din cele patru variante posibile aceasta era singura pe care nu ne-o doream. Întotdeauna îți dorești să joci acasă, când este vorba despre Fed Cup, iar după ultimele evenimente reușite de la Cluj ne doream și mai mult să jucăm pe teren propriu. Dacă fetele vor fi sănătoase este clar că avem o șansă bună. Avem atâtea jucătoare între cele mai bune 100 din lume, și o avem pe Simona Halep. în fine, faptul că putem avea cinci jucătoare în echipă este un avantaj pentru națiunile care au multe jucătoare valoroase. Pentru acest meci este un avantaj și pentru noi, dar și pentru Cehia. Poți să alegi mai ușor cea mai bună echipă”.

Alina Tecșor-Cercel, antrenorul echipei de Fed Cup, consideră că o victorie cu Cehia ar putea fi o opțiune serioasă pentru câștigarea trofeului.  ”De ce nu ar fi un vis devenit realitate să batem Cehia, la ea acasă, în primul tur al Grupei Mondiale, pentru ca apoi să câștigăm titlul. Dacă îți dorești să fii cel mai bun din lume, trebuie să îi învingi pe cei mai buni. În privința faptului că putem avea cinci jucătoare în echipă, mă bucură această deschidere, această schimbare anunțată de ITF, și cred că ne va avantaja și pe noi”, a spus ea.

Celelalte meciuri din sferturile de finală ale Grupei Mondiale sunt următoarele: Belgia - Franța; Germania – Belarus; SUA - Australia. România a acces în Grupa Mondială I, după ce a învins, cu 3-1, echipa Elveției, la Cluj,  în barajul de promovare/menținere. Simona Halep și coechipierele sale vor evolua în cel mai important eșalon al Fed Cup după o pauză de trei ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.