Sport

Vârf în cariera Jaquelinei Cristian

Ziarul de Vrancea
17 mar 2021 935 vizualizări

Românca a învins-o pe Jelena Ostapenko și s-a calificat în sferturile turneului de la Sankt Petersburg în care o va întâlni pe veterana Svetlana Kuznețova *la dublu, vom avea sigur o româncă în finală

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian (160 WTA), s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului de la Sankt Petersburg, trecând în optimi de letona Jelena Ostapenko (53 WTA). Jaqueline s-a impus cu scorul de 6-3, 7-6 (11-9), în două ore și un minut. Românca și-a pierdut serviciul la debutul meciului, dar l-a recuperat imediat și a făcut diferența în primul set după un nou break, la 3-2 în favoarea sa, încheind cu 6-3. n setul al doilea s-a mers cap la cap, dar la 5-5 Jaqueline a câștigat pe serviciul adversarei, iar apoi a ratat o minge de meci, actul secund ajungând în tiebreak. Cristian a condus cu 3-1, apoi Ostapaneko a avut 5-3, românca a făcut 6-5 și a ratat trei mingi de meci, a salvat una de set, și a încheiat conturile cu 11-9, la a cincea minge de meci, cu o superbă lovitură în cros cu reverul. Românca a avut patru ași și o dublă greșeală, letona a făcut trei ași și trei duble greșeli, Jaqueline Cristian fiind superioară la punctele cu al doilea serviciu. Cristian a încheiat cu 19 mingi direct câștigătoare și 19 erori neprovocate. Ostapenko a totalizat 23 de „winners” și 28 de erori neforțate. Adversara sa din sferturile de finală va fi rusoaica Svetlana Kuznețova (339 WTA, 35 de ani), care a trecut în optimi de Wang Xinyu (China), cu 6-1, 7-5. În optimi s-au mai înregistrat rezultatele: Ekaterina Aleksandrova (Rusia) – Tereza Martincova (Cehia) 6-3, 6-4; Margarita Gasparian -(Rusia)-Katerina Siniakova (Cehia) 6-4, 6-4; Vera Zvonareva (Rusia) – Fiona Ferro (Franța) 6-7, 7-5, 7-6; Daria Kasatkina (Rusia) – Aliaksandra Sasnovici (Belarus) 5-7, 6-3, 7-6.

La dublu, echipa Raluca Olaru / Nadia Kicenok (România/ Ucraina) s-a calificat în finală, trecând cu 6-3, 6-1 6-3, 6-1, de cuplul Arina Rodionova/Rosalie Van Der Hoeck (Australia/Olanda). România va avea sigur reprezentare în finală, pentru că Raluca și Nadia vor juca în semifinală cu Monica Niculescu și olandeza Lesley Pattinama Kerkhove.

...................

* Alexandra Dulgheru, revenită după o accidentare, a fost eliminată, în turul doi al turneului ITF din Antalya, cu premii de 15.000 de dolari. Ea a fost învinsă de germana Alexandra Vecic (982), scor 3-6, 2-6. În schimb, mai tânăra Cristina Dinu (609) s-a calificat în sferturi, după victoria cu 6-4, 6-1 asupra jucătoarei din Cehia, Anastasia Detiuc (390).Cristina va juca în sferturi cu sud-coreeanca Jang Su-jeong(327 WTA).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.