Sport

Ușeriu se pregătește pentru Himalaya

Ziarul de Vrancea
10 apr 2018 924 vizualizări

In mai, sportivul bistrițean va ataca un Ultramaraton la mare altitudine

Maratonistul Tibi Ușeriu, câștigătorul ediției din 2018 a Maratonului Artic Ultra 6633 a anunțat, ieri,când a fost premiat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, că o parte din bani vor ajunge la un sportiv care are nevoie de ajutor, iar restul sumei va fi folosită pentru expediție în Himalaya. Tibi Ușeriu a primit ieri pentru a treia oară, premiul de excelență al județului Bistrița-Năsăud, pentru câștigarea ediției din 2018 a Maratonului Artic Ultra 6633, premierea fiind făcută în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Cu banii primiți de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud,  “O să plec în Himalaya, la Ultramaratonul Everestului. încă sunt în recuperare, pregătirea pentru maraton constă în aclimatizare la altitudine foarte mare. O să plec cu trei săptămâni înainte de competiția care va avea loc pe 29 mai. Acesta este ultramaratonul care se desfășoară la cea mai mare altitudine din lume - are 60 de kilometri și pornește de la 5.600 de metri altitudine. Eu o să escaladez înainte de competiție un vârf de 6.000 – 7.000 de metri, pentru aclimatizare”, a anunțat maratonistul. Ușeriu a vorbit și despre premiile obținute după ce a câștigat Artic Ultra 6633, dar și care au fost motivele pentru care nu a spus că nu va merge să își revendice premiul de la Primăria Capitalei. “La această competițiel, primul meu premiu a fost un pulover de 18 dolari (...), anul trecut a crescut premiul - am primit o geacă în valoare de 70 de dolari, iar anul acesta speram să crească, dar a scăzut, am primit din nou un pulover, puțin mai ieftin decât primul, dar, premiul pentru mine, pentru ceea ce am făcut și ce am realizat în acești ani a fost recunoștința recunoștința dumnevoastră. Eu am încercat să rămân în județul nostru, după cum știți, am fost propus pentru titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului, dar mi-am zis că aș vrea să încep de acolo de unde am plecat. Aștept deocamdată să mă propună cetățean de onoare la mine în sat, în Prundu Bîrgăului, acolo unde m-am născut și de-acolo să încep și până la urmă să ajung și la București”, a spus Tibi Ușeriu.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.