Sport

Un punct, dar puteau fi trei!

Dan Chiriac
18 mar 2018 1403 vizualizări

u Suporter Club Oţelul Galaţi – CSM Focşani 2007 0-0, în liga a treia de fotbal

CSM Focşani 2007 a obţinut un punct în deplasarea de la Galaţi, pe terenul Oţelului, dar, la fel de bine s-ar fi putut întoarce cu trei, dacă jucătorii focşăneni ar fi fructificat marile ocazii ale meciului. Gazdele nu au arătat nici pe departe ca o echipă ce îşi doreşte promovarea în liga a doua, iar jucătorii gălăţeni au avut de a face la finalul jocului cu proprii suporteri. Doar intervenţia jandarmilor a făcut ca suporterii să nu intre peste jucători la cabine pentru a le cere socoteală. Asta după ce fanii i-au ţinut în şedinţă timp de zece minute, chiar în faţa uneia dintre peluze. Iar celebru hit „Demisia” s-a auzit la finalul jocului, tehnicanul gazdelor fiind în pericol de a fi schimbat după acest rezultat. Cei aproape o mie de spectatori prezenţi în tribunele stadionului Oţelul au apreciat jocul focşănenilor, care nu s-au apărat pentru a scoate un punct ci au contat în atac mai mult decît echipa gazdă. Predoiu a ratat prima mare ocazie a meciului la mijlocul primei reprize, atunci când a fost blocat în extremis de portarul gazdelor. A fost semnalul clar că Focşaniul nu venise la Galaţi doar să facă act de prezenţă. Chiar dacă mulţi dintre jucătorii CSM-ului se aflau la primul joc disputat la lumina reflectoarelor, acest lucru nu a părut să-i incomodeze deloc. Gălăţenii au răspuns timid în faţa porţii juniorului Dogaru, un portar ce arătat că are mult talent şi la jocul de la Galaţi. De altfel, acesta a intervenit salvator la cea mai importantă şansă a gazdelor, scoţând de sub transversală  după o lovitură liberă. Dar ocazia meciului i-a aparţinut lui Manu, mijlocaşul focşănean fiind la un pas de a produce surpriza pe stadionul Oţelul. Pe final, antrenorul Adrian Toma, singurul ce a luat loc pe banca de rezerve, în condiţiile în care Vasile Burgă a fost suspendat, a ştiut să păstreze rezultatul. A schimbat curajos, introducând al doilea vârf, pe Pasăre, chiar dacă gazdele atacau pentru a obţine cele trei puncte. Focşănenii nu s-au baricadat în faţa porţii şi au pus probleme serioase defensivei adverse. Gazdele nu au avut luciditate în faţa porţii. Cea mai importantă situaţie a oţelarilor din finalul jocului a venit cu câteva minute înainte de final, atunci când dintr-o situaţie ideală, de la 10 metri de poartă, Sălăgean a tras aproape de peluză.  Cei doi antrenori ai CSM-ului au început partida cu Dogaru – Salaoru, Panaite, Beşa, Mihai  - Manu, Pascu, Negoescu, Lupu, Săpunaru – Predoiu. Au mai intrat Pasăre, Chivu, Remus Popa, Duca. Etapa viitoare, CSM 2007 va juca pe teren propriu cu ACS Odorheiul Secuiesc. Vor urma apoi trei deplasări consecutive, la Bacău, pentru restanţa cu Aerostar, apoi la Galaţi cu Metalosport şi la Rădăuţi, cu Bucovina, ultima chiar în Vinerea Mare. (Dan CHIRIAC)

 

Rezultatele etapei:

 

Vineri, 16 Martie

Aerostar Bacău - Sănătatea Darabani        8-0

Sporting Lieşti - Avântul Valea Mărului    3-0

CSM Paşcani stă.

Sâmbătă, 17 Martie

Metalosport Galaţi - AFC Odorheiu Secuiesc      1-6

AFC Hărman - Bucovina Rădăuţi     1-2

Olimpic Cetate Râşnov - KSE Târgu Secuiesc     1-1

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc - CSM Roman 3-1

Suporter Club Oţelul Galaţi - CSM Focşani        0-0

 

Clasament

 

1.       Aerostar Bacău             37

2.       AFK Csikszereda Miercurea Ciuc              36

3.       CSM Roman                 33

4.       Suporter Club Oţelul Galaţi             31

5.       Sporting Lieşti              30

6.       Bucovina Rădăuţi          27

7.       KSE Târgu Secuiesc               25

8.       Olimpic Cetate Râşnov           25

9.       AFC Hărman                24

10.     CSM Focşani                19

11.     Sănătatea Darabani                16

12.     AFC Odorheiu Secuiesc          13

13.     CSM Paşcani                 10

14.     Avântul Valea Mărului           7

15.     Metalosport Galaţi                 -8


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.