Sport

Un pas spre mondiale

Ziarul de Vrancea
14 ian 2018 600 vizualizări

Echipa masculină de handbal a României a câștigat turneul de calificare de la Bolzano pentru Campionatul Mondial 2019, dar va trebui să treacă și de un plat-off foarte greu * primele victorii în Cupa EHF

 

Naționala de handbal masculin a României s-a calificat, sâmbătă, la Bolzano, în faza play-off a Campionatului Mondial din 2019, după ce a remizat cu reprezentativa Ucrainei, scor 26-26 (11-14), în ultimul meci al grupei a treia preliminare, pe care a câștigat-o. Din echipa României a absentat interul stânga titular, Alexandru Șimicu, accidentat în partida de vineri, cu Insulele Feroe. România a fost condusă timp de 32 de minute, egalarea venind pe mâna lui Ramba (14-14), iar primul avantaj după alte nouă minute după un contraatac al lui Sadoveac (17-16).Finalul a fost greu de prevăzut, cu ambele echipe la conducere, însă cu un plus de rațiune pentru România care a știut să conserve ultimele 25 de secunde, când tabela arăta egalitate. De altfel, echipa Ucrainei se putea califica numai dacă învingea România la o diferență de minimum 11 puncte. România își va afla adversarul la sfârșitul Campionatului European din Croația (28 ianuarie) când va avea loc tragerea la sorți. Pentru a juca la turneul final din Germania și Danemarca, tricolorii sunt nevoiți să treacă de o națională care se va clasa în zona locurilor 4-14 la Campionatul European.

 * Primele rezultate de la Campionatul European de handbal masculin din Croația: Croația – Serbia 32-22, Islanda – Suedia 26-24 (grupa A); Franța – Norvegia 32-31, Belarus – Austria 27-26 (B), Germania – Muntenegru 32-19, Macedonia – Slovenia 25-24 (C), Spania – Cehia 32-15, Danemarca – Ungaria 32-25 (D)

* Echipa de handbal feminin HC Zalău a învins ieri pe teren propriu, formația suedeză H 65 Hoors H K, scor 24-21 (10-8), în cea de-a doua partidă din grupa D a Cupei EHF. În cealaltă partidă din grupă, Banik Most a produs surpriza, remizând pe teren propriu, cu Larvik HK, scor 21-21. În meciul de debut în grupa D, HC Zalău a pierdut, în deplasare, cu formația norvegiană Larvik HK, scor 23-28 (7-15), astfel că are două puncte în clasament. Echipa sălăjană va juca etapa viitoare, în 21 ianuarie, în deplasare cu Banik Most (Cehia).  Sâmbătă, în grupa A, SCM Craiova a învins cu 23-17 (16-6) pe teren propriu, formația daneză Randers. În meciul de debut, oltencele au în deplasare, cu Brest Bretagne Handball, scor 22-25 (10-13). Pe 21 ianuarie, SCM va juca în deplasare cu formația rusă Kuban Krasnodar.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.